Hlavní obsah

Opava - Bohemians 1905 1:1Opava nevyhrála a má už jen teoretickou šanci na záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Helešic (penalta) 1 : 0
57. Puškáč 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Opavy remizovali v sobotním utkání 30. kola první ligy doma s Bohemians 1:1. Klokani v poločase prohrávali, když penaltu proměnil Helešic, nakonec ale Puškáčem srovnali a odvážejí si do hlavního města bod. Puškáč navíc neproměnil za stavu 0:0 pokutový kop. Slezané nevyhráli sedm kol a na posledním místě tabulky mají už jen teoretickou šanci na záchranu.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva brankář Opavy Tomáš Digaňa, jeho spoluhráči z pole Matěj Hrabina a Joss Didiba a Pavel Osmančík z Bohemians. 

Článek
Fotogalerie

Hned v úvodu musel domácí brankář Digaňa zasahovat proti ráně Květa. Vzápětí udělal gólman chybu v rozehrávce, ale Osmančík ji potrestat nedokázal. Na opačné straně zahrozil po rychlé akci Helešic, ale pálil vedle levé tyče.

V 25. minutě hostující Kosek po rohovém kopu těsně minul opavskou bránu. Po půlhodině hry fauloval domácí Didiba ve vápně a rozhodčí Denev nařídil penaltu. Exekuce se chopil bývalý opavský útočník Puškáč, kterého ale výborným zákrokem vychytal Digaňa.

O chvíli později po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu odpískal sudí Denev pro změnu penaltu pro domácí za faul na Dediče. K exekuci se postavil Helešic, vystřelil k pravé tyči, Le Giang si vybral druhou stranu a Opava před pauzou vedla.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Fotbalisté Opavy se radují z prvního gólu. Uprostřed střelec Matěj Helešic.

Náskok ovšem Slezané udrželi jen do 57. minuty, kdy odčinil své penaltové selhání Puškáč. Hostující útočník dorazil míč do sítě poté, co Květ tvrdou ranou orazítkoval břevno. Pak Opavu znovu podržel gólman Digaňa, jenž si poradil se střelou Květa a Ljovin z následné dorážky pálil vedle.

Rozhodnout ve prospěch domácích mohl v 78. minutě střídající Rychlý, který zakončoval po centru Hrabiny z bezprostřední blízkosti, ale Le Giang předvedl skvělý zákrok a zachránil pražskému celku bod. Remízou skončil i úvodní vzájemný duel v této sezoně v Ďolíčku.

30. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
Branky: 41. Helešic z pen. - 57. Puškáč. Rozhodčí: Denev - Hájek, Ratajová - Cieslar (video). ŽK: Didiba, Dedič, Holík - Kosek, Keita, Ljovin, Vacek, Necid, Pulkrab. Diváci: 366 (omezený počet).
Opava: Digaňa - Harazim, Hrabina, Didiba, Žídek (65. Kulhánek) - Mondek (82. Darmovzal), Hellebrand, Večerka, Helešic (82. Kania) - Holík (59. Rychlý) - Dedič. Trenér: Skácel.
Bohemians: Le Giang - Dostál, Krch, Vondra, Kosek (90.+2 Musil) - Keita (81. Kadlec), Květ, Ljovin, Novák (81. Vacek) - Puškáč (66. Necid), Osmančík (66. Pulkrab). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: