Hlavní obsah

Opora Sparty u zpovědi: Z nenávistných zpráv mi bylo zle. Derby v Česku není o fotbale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina o titul má za sebou zápasy druhého kola, ve kterých jak Sparta, tak Slavia se svými soupeři jen remizovaly. Divácky zřejmě nejatraktivnější bude poslední zápas skupiny, ve kterém dojde na derby pražských „S.“ O tom posledním, které proběhlo na začátku března a Letenští prohráli 0:2, se rozpovídal sparťanský obránce Dávid Hancko, který v rozhovoru v pořadu O2 TV Sport chválil svého parťáka Ladislava Krejčího mladšího, který v derby bývá hodně aktivní, a to nejen fotbalově.

Dávid Hancko o derby a Ladislavu Krejčím mladším. Video: O2 TV Sport

 
Článek

Slovenský obránce Dávid Hancko nastupuje ve Spartě od sezony 2019/20 a za tu dobu si v letenském klubu vybudoval se svými spoluhráči pevná přátelství. Jedním z jeho nejlepších kamarádů je Ladislav Krejčí mladší, který mu byl dokonce za svědka na svatbě. „Jsme kamarádi v kabině, trávíme spolu hodně času. Celkově ta parta je vynikající a trávíme spolu hodně času i mimo hřiště," pochvaloval si Hancko. Krejčí mu dokonce prý ke svatbě složil básničku. „Myslím, že se to i docela rýmovalo, na to, že to bylo v brněnštině," smál se Slovák.

Úsměv mu trochu ztuhl, když došla řeč na derby pražských „S." „Když se dívám na derby v Premier League, tak tam je to stále o fotbale, kdežto tady vím, že třeba prvních 15 minut nebude míč vůbec na zemi. Přijde mi, že někdy se vůbec nehraje fotbal," vyprávěl zklamaně.

Dávid Hancko o tom, proč si Krejčího ml. vybral za svědka.Video: O2 TV Sport

Pro něj samotného to není zrovna vyhovující styl hry, jeho spoluhráč Krejčí ml. je na něj ale expert. „Musím ale říct, že to nemá vůbec lehké. Lidi si ho už nějak zaškatulkovali, a přitom je to tak citlivý člověk," obhajoval Hancko svého kamaráda.

Dávid Hancko o Ladislavu Krejčím mladším.Video: O2 TV Sport

Ten prý už nyní komunikuje s rozhodčími často jen ve chvílích, kdy poukazuje na zákroky soupeře, které zůstanou nepotrestány, přitom kdyby je udělal on, dostal by hned minimálně žlutou kartu. Za časté diskuse s rozhodčími Krejčí ml. schytává často kritiku.

„Myslím, že se s tím vypořádává velmi dobře. Kdyby ho člověk poznal víc, tak by nebyl schopný mu poslat takové nenávistné zprávy," popisoval Hancko s tím, že když mu jeho spoluhráč ukázal po derby svůj telefon, nestačil se divit. „Z hlasových zpráv, které mu lidé poslali, mi bylo až fyzicky zle," řekl. „Doufám, že ho veřejnost brzy začne vnímat jinak, ale on tomu musí taky jít naproti," uvedl Hancko s tím, že Krejčí ví, že některé věci už byly za hranou a teď by je udělal jinak.

Reklama

Související témata: