Hlavní obsah

Č. Budějovice - Zlín 2:2Oslabený Zlín vydoloval důležitý bod na hřišti Budějovic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Mihálik 1 : 0
30. Konda (vlastní) 1 : 1
53. Cedidla (vlastní) 2 : 1
76. Janetzký 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic remizovali ve 27. kole první ligy 2:2 se Zlínem, který odehrál druhý poločas bez vyloučeného Vachtanga Čanturišviliho. Jihočeši hned dvakrát v utkání vedli, ani jednou však utkání nedovedli do vítězného konce. Oba celky si tak rozdělily po bodu.

Foto: Pancer Václav, ČTK

Zlínský Vukadin Vukadinović (vlevo) v souboji s protihráčem.

Článek
Fotogalerie

Za hustého sněžení do utkání lépe vstoupili Českobudějovičtí. V šesté minutě prostrčil míč středem hřiště Brandner na rozběhnutého Mihálika. Domácí útočník z hranice pokutového území vystřelil a ranou po zemi překonal zlínského brankáře Rakovana. Mihálik, jenž dnes slaví 25. narozeniny, mohl o chvíli později přidat další úspěšnou trefu, ale jeho pokus z 19. minuty skončil vedle.

Hosté nebyli do přestávky tolik aktivní, ale přesto dokázali vyrovnat. Ve 30. minutě zahrával rohový kop Hrubý a stoper Konda hlavou nasměroval míč do vlastní sítě. Naděje Zlína klesly v závěru první půle. Unikajícího Brandnera totiž srazil Gruzínec Čanturišvili a dostal rovnou červenou kartu.

České Budějovice početní převahu využily v úvodu druhé části. V 53. minutě do pokutového území nacentroval Čolič a míč se od stehna zlínského Cedidly odrazil do sítě. Jihočeši mohli o pár desítek vteřin později rozhodnout, ale své příležitosti neproměnili Skovajsa ani Mihálik.

"Ševci" tak stále živili naději na bodový zisk, na který nakonec dosáhli. V 76. minutě domácí míč ztratili míč a Janetzký tvrdou střelou překonal českobudějovického brankáře Vorla. Jihočeši z osmi jarních kol popáté remizovali. Zlín zabodoval na hřištích soupeřů poprvé od poloviny prosince, kdy vybojoval nerozhodný výsledek v Olomouci.

27. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Fastav Zlín 2:2 (1:1)
Branky: 6. Mihálik, 53. vlastní Cedidla - 30. vlastní Konda, 76. Janetzký. Rozhodčí: Křepský - Caletka, Líkař - Kocourek (video). ŽK: Brandner - Procházka, Reiter. ČK: 45. Čanturišvili (Zlín). Diváci: 1365
Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Konda, Králik, Skovajsa - Hora, Valenta - Van Buren, Škoda, Brandner (55. Hais) - Mihálik (85. Penner). Trenér: Horejš.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Vraštil (46. Simerský), Procházka, Hloušek - Conde - Čanturišvili, Hrubý (89. Kolář), Janetzký (89. Matejov), Dramé (82. Fillo) - Vukadinovič (69. Reiter). Trenér: Kalivoda.

Reklama