Hlavní obsah

Ostravské Bazaly možná čeká rozlučková sezóna. Na opravy nejsou peníze

Ostrava

Příští ligový ročník odehraje Baník Ostrava ještě na Bazalech. Od sezóny 2014/2015 se minimálně na pět let přestěhuje na opravený Městský stadión v Ostravě-Vítkovicích. Právu to v pátek 7. června potvrdil jeden z majitelů ostravského Baníku Libor Adámek. Nad tím, zda se fotbalová liga na Bazaly ještě vůbec někdy vrátí, visí několik významných otazníků.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Jeden z majitelů Baníku Ostrava Libor Adámek na opraveném Městském stadiónu ve Vítkovicích, kam se Baník po příští fotbalové sezóně přestěhuje.

Článek

Ačkoliv se návrat Baníku „domů" jeví především z finančního hlediska nyní jako nepravděpodobný, vedení ligového klubu si tuto variantu nechce připouštět.

„Momentálně s trvalým přesunem do Vítkovic nepočítáme. Jsme si vědomi, že ve Vítkovicích budeme nejméně pět let, ale budeme se snažit dělat takové kroky, aby se Baník na Bazaly mohl vrátit. Ale bez velkých investic to nepůjde, další výjimku už bychom nedostali. Bazaly navíc budou patřit městu a nemáme to tedy ve vlastních rukou. Jsme rádi, že budeme mít vůbec kde hrát a pokud město řekne, ať už ve Vítkovicích zůstaneme, tak to budeme muset přijmout," připustil Adámek.

Bazaly jako tréninková plocha?

Zda bude příští sezóna pro Bazaly opravdu poslední ligová, se podle náměstka ostravského primátora Martina Štěpánka (ODS) bude rozhodovat nejdříve po sezóně 2014/2015. Vyloučit to ale nelze. „V dohledné době určitě město nebude mít peníze na to, aby se stavěl jednoúčelový fotbalový stadión. O tom, jak využit Bazaly, se ale budeme určitě bavit. Má představa je, že by tam mělo být zachováno sportoviště a využít ho třeba pro tréninkové plochy či pro zápasy juniorky Baníku," uvedl Štěpánek a dodal, že stadión ve Vítkovicích bude už brzy splňovat všechna kritéria pro pořádání mezinárodních fotbalových utkání i špičkových atletických mítinků.

„Skončila první etapa přestavby stadiónu a jsme připraveni jak pořádat Zlatou tretru, která bude moci nyní usilovat také o zařazení do nejprestižnější atletické Golden League, tak mezinárodní fotbalová utkání. Finální dokončení stadiónu nás čeká ve druhé etapě, kde by měla přibýt hlavně severní a jižní tribuna," popsal Štěpánek.

První část přestavby stála 466 miliónů korun. V jejím rámci vyrostla naproti hlavní tribuny nová tribuna pro 5020 míst k sezení. Modernizace areálu se dotkla hlavního vstupu na stadión, který je vybaven novými pokladnami. Opraveno bylo umělé osvětlení nebo třeba inženýrské sítě. Celková kapacita stadiónu dosáhne 15 tisíc diváků. Zatěžkávací zkouška čeká na stadión 27. června při mítinku Zlatá tretra Ostrava.

Druhá etapa, kterou přestavba Městského stadiónu skončí, začne letos v září a skončí o rok později. Celkové náklady na tuto část se předpokládají ve výši 448 miliónů korun, včetně dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ve výši 50 miliónů korun.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články