Hlavní obsah

Ostudný! Teplický Kučera nařkl hradecké fanoušky, že rasisticky uráželi jeho spoluhráče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snad ještě větší roztrpčení než z prohry 1:4 s Hradcem si tepličtí fotbalisté odváželi z Mladé Boleslavi z chování některých fanoušků, kteří měli rasisticky urážet afrického útočníka Abdallaha Gninga v dresu hostů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Abdallah Gning z Teplic a Jakub Kučera z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

„Gratulace Hradci k výhře, ale takovou míru rasismu jsem na stadionu dlouho nezažil. Nadávky typu: negře, čmoude, běž jíst banány na zápase, kde je cca 500 lidí, vše je vidět a slyšet i ze hřiště... Klub či pořadatel nic neřeší. Ostudný," ulevil si teplický záložník Tomáš Kučera na svém twitterovém profilu.

Hlasatel diváky marně vyzýval, aby fandili slušně. Rozhodčí Ladislav Szikszay, který za takových okolností může přerušit utkání a požádat pořadatele o nápravu, však nereagoval. Stejně tak měla z hřiště zaznít při vyloučení hradeckého Petra Rybičky věta: „Tomu černýmu kartu nedáš."

Teplice už připravují oficiální stížnost, přičemž generální ředitel klubu Rudolf Řepka pro isport.cz uvedl, že někteří členové domácího kotle téměř po celou dobu utkání rasisticky uráželi Abdallaha Gninga.

„Takové chování do společnosti nepatří a takoví lidé nepatří na fotbalové stadiony," uvedl Řepka. Hradecký klub na nařčení ze strany soupeře zatím nijak nezareagoval.

Reklama