Hlavní obsah

Pamič je definitivně sparťanem, blíž má k Letné i stoper Brabec

Milan VlčekSport.cz

Chorvatský fotbalista Manuel Pamič v pátek definitivně svým podpisem stvrdil přestup do kádru pražské Sparty, kde od minulé zimy hostoval. Letenští se již ve čtvrtek dohodli s jeho bývalým zaměstnavatelem rakouským Salcburkem, takže se již jen čekalo na hráčovo rozhodnutí. „Ve Spartě chci působit i nadále,“ nechal se už před časem pro Sport.cz slyšet Pamič.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Obránce Sparty Manuel Pamič (vlevo) před Holeňákem z Liberce

Článek

„Manuel s námi podepsal víceletý kontrakt. Jednání byla hodně složitá a zdlouhavá a jsme moc rádi, že se nám povedlo dojít ke shodě,"  řekl pro klubový web personální ředitel Sparty Jakub Otava. „Manuel se k týmu připojí v nejbližších dnech," dodal funkcionář letenského týmu s tím, že konečnému úspěchu celé akce hodně pomohl fakt, že samotný hráč chtěl ve Spartě zůstat.

Salcburk se však talentovaného levého obránce, jenž nechyběl ani v poslední nominaci chorvatského reprezentačního kouče Slavena Biliče na přátelské utkání proti Lichtenštejnsku, nechtěl jen tak lehce vzdát.

„Manuel byl s týmem Salcburku už na letišti připraven k odletu na soustředění do tureckého Beleku, načež jsme se s Rakušany nakonec dohodli. S vedením rakouského klubu jsme tedy opravdu jednali do poslední možné chvíle,“ přiznal již ve čtvrtek Sport.cz Otava.

Pamič během svého účinkování na Letné nechyběl ani v jednom ligovém duelu. Jednou se dokonce zapsal mezi střelce, když svému celku pomohl porazit Jablonec. Rodák z istrijského Žminju ve svých třiadvaceti letech dosud působil v týmech NK Žminj, NK Istra 1961, NK Rijeka, naposledy pak v Red Bull Salzburg.

Ve Spartě jednou nohou i Brabec

Blíž k Letné má i obránce Erich Brabec, jenž prostřednictvím svého zástupce zažádal u Mezinárodní fotbalové federace FIFA o výjimku. Důrazný ex-slávista by v případě přestupu z Ankaragücü do Sparty totiž nastoupil již za třetí klub v sezóně.

"Máme neoficiální informace, že žádost o výjimku byla vyslyšena. Každopádně Erich už dostal v Turecku svolení k tomu, aby začal se Spartou jednat o přestupu. K jednání mezi kluby by mělo dojít následně," řekl ČTK hráčův agent Pavel Zíka. "Máme obdobné informace, začali jsme jednat o Brabcově příchodu. Zatím ale ještě nelze odhadnout, jak se všechno bude vyvíjet," poznamenal personální ředitel ze Sparty Otava.

Reklama

Související témata: