Hlavní obsah

Pamič: Salcburk mi sice nabízel třikrát víc, já ale Spartu miluju

PRAHA

V srdci má místo jen pro Spartu. I proto byl talentovaný chorvatský obránce Manuel Pamič ochoten vzdát se třikrát většího příjmu, který mu nabízel rakouský Salcburk, a v zimě podepsat víceletou smlouvu s letenským týmem. „Spartu miluju, a proto jsem byl ochotný vzdát se i vyšší mzdy,“ zněla jedna z Pamičových odpovědí při on-line chatu se čtenáři Sport.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Obránce Sparty Manuel Pamič (vlevo) před Holeňákem z Liberce

Článek

Hodně si mladý chorvatský obránce oddychl, když se v uplynulém týdnu dohodl na přestupu se Spartou, kde od loňské zimy hostoval a kde chtěl i nadále setrvat. „Sparta je nejlepší klub a jako každý sparťan samozřejmě chci v létě oslavit zisk,“ netajil se svým přáním Pamič. „Na Letné jsem spokojený, jen je škoda, že nemáme o pár bodů více,“ dodal.

Pamič, jenž od svého příchodu na Spartu nechyběl v jediném ligovém duelu, také přiznal, že chová k letenskému celku velké sympatie. „Je pravda, že mi Salcburk nabízel třikrát větší příjem, ale Spartu miluju, a proto jsem byl ochotný vzdát se i vyšší mzdy,“ řekl na rovinu šikovný krajní obránce.

Jedna otázka při chatu se týkala také vystoupení Sparty v letošní pouti evropských pohárů. „V základní skupině Evropské ligy jsme hráli výborně, proti Kodani nám chybělo trochu štěstí. Věřím, že i příchod Libora do Sparty nám k pozici ligového šampióna pomůže,“ vyjádřil se Pamič na adresu čerstvé sparťanské posily Libora Sionka.

Samozřejmě přišla řeč i na národní tým Chorvatska, který na úkor Anglie a Ukrajiny nepostoupil na světový šampionát do Afriky. „Co se týče chorvatské reprezentace, pokud se mi bude dařit, mohl bych se v ní prosadit. Do teď jsem byl trenérem Biličem vždy jen nominován k zápasu, zatím ale ještě žádný start v seniorském výběru nemám,“ poznamenal Pamič.

„Reprezentace pro mě není ale teď tou největší prioritou, snažím se koncentrovat jen na výkony ve Spartě. Mým největším konkurentem na levém beku je Danijel Pranjič z Bayernu Mnichov,“ přiznal třiadvacetiletý bek.

Do velkého fotbalu nakouknul Pamič na chorvatské Istrii, kde leží i jeho rodné městečko Žminj. O tom, že na slunný poloostrov v létě zavítá plno českých turistů rychlý levonohý fotbalista moc dobře ví. „Na Istrii je hodně pěkných českých holek, nemůžu si teď ale vzpomenout, jestli jsem nějakou dřív balil,“ odpověděl Pamič jednomu čtenáři Sport.cz.

Reklama

Související témata: