Hlavní obsah

Panika v Edenu? Slavia si vymohla odložení sobotního zápasu s Olomoucí

Praha
Aktualizováno

Středeční porážka 0:2 v Budapešti má netradiční dohru. Fotbalová Slavia požádala kvůli úterní odvetě 3. předkola Ligy mistrů proti Ferencvárosi o odložení sobotního ligového zápasu s Olomoucí. A vedení Ligové fotbalové asociace (LFA) jí vyhovělo. Důvodem je zdržení Pražanů při návratu z utkání Ligy mistrů v Budapešti. Utkání 3. kola proti Sigmě se mělo hrát od 19:00 v přímém přenosu O2 TV Sport. Nový termín zápasu zatím není určen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vít Beneš ze Sigmy Olomouc (dole) a Peter Olayinka ze Slavie Praha.

Článek

Vstup do bitvy o zlatý poklad dopadl hůř, než si sešívaní představovali. Po vlastním gólu a brance inaksované z penalty je v domácí odvetě s Ferencvárosem čeká velká šichta.

A protože odveta v Edenu je na programu již v úterý 10. srpna, vedení Slavie prosadilo originální nápad. Nechte nám volný víkend!

„Vzhledem k předběžnému souhlasu všech zúčastněných zastavujeme prodej vstupenek. Děkujeme vedení LFA a zejména soupeři z Olomouce za velkorysé gesto. Tým tak bude mít stejný čas na přípravu jako soupeř," zvěstoval na sociální síti šéf klubu Jaroslav Tvrdík ještě předtím, než bylo odložení oficiálně schváleno...

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání 3.předkola Ligy mistrů Ferencváros - SlaviaVideo: O2 TV Sport

Jen pro vysvětlení, Ferencváros má kvůli odvetě na Slavii víkendový duel maďarské ligy odložený.

Červenobílé potkala nepříjemnost i na zpáteční cestě, zřejmě kvůli technickému problému letadla museli v maďarské metropoli podle Tvrdíka čekat na náhradní spoj.

Hodnocení brankáře Slavie Ondřeje Koláře po utkání předkola Ligy mistrů v BudapeštiVideo: O2 TV Sport

LFA odložení zápasu potvrdilo. "Ligová fotbalová asociace vyhověla žádosti Slavie a kvůli technickým potížím při návratu týmu z kvalifikačního utkání Ligy mistrů z Budapešti a na základě souhlasu Olomouce odložila na neurčito nejbližší utkání 3. kola," oznámilo vedení soutěže.

Sešívaní požádali o odložení duelu se Sigmou již minulý týden, tehdy byl ještě jejich požadavek zamítnut. Druhý pokus už jim vyšel.

Slavia má v nové sezoně za sebou tři utkání v jedenácti dnech. Rivalská Sparta odehrála už pět zápasů v patnácti dnech včetně tří soubojů v předkole Ligy mistrů, přesto o žádný odklad nežádala. Stejně tak Plzeň, která třeba minulý týden hrála až v Arménii.

"Celý rok včetně mistrovství Evropy je Slavia tahounem české reprezentace se všemi souvisejícími dopady. V úterý hrajeme zápas roku, na přípravu jsou čtyři dny. Požádali jsme o odklad zápasu, abychom pro přípravu udělali maximum. Podobně jako náš soupeř z Budapešti, který o víkendu nehraje. Nic víc," obhajuje požadavek Tvrdík.

Reklama

Související témata: