Hlavní obsah

Papadopulos sestup Karviné těžko kouše. Cloumá mnou plno emocí, přiznal. Bude pokračovat?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hotovo, Karviná po šesti letech opouští nejvyšší soutěž. Hrozící sestup do druhé ligy se proměnil v realitu po prohře 0:2 na hřišti Jablonce. Už po druhém kole skupiny o udržení je jisté, že Slezané poslední příčku neopustí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Papadopulos z Karviné. Ilustrační foto.

Článek

„Zhaslo nám světlo v tunelu, nebo spíš již světélko. Bohužel," smutnil zkušený trenér Bohumil Páník. „Chybí nám spousta soubojových hráčů. S nimi by možná utkání vypadalo jinak. Domácí postavili fyzicky silné mužstvo, plus dva tři rychlé hráče. Nenechali nás hrát a my jsme byli spíš komparsem, který sledoval, jak jdou domácí za vítězstvím," zhodnotil.

Karvinští ještě před skupinu o udržení oživili naději na záchranu výhrou nad Pardubicemi. Ta ovšem již tři kola před koncem definitivně klesla na nulu. „Kouše se mi to těžko. Mám už 37 roků a už mám taky nějaké své plány. Není příjemné takhle na sklonku kariéry spadnout," hlesl kapitán Karviné Michal Papadopulos.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Davit Kobouri z Karviné a Michal Černák z Jablonce.

Bude pokračovat? „Nechci teď dělat nějaké unáhlené závěry. Něco v hlavě mám, ale momentálně mnou cloumá plno emocí, takže si to chci v klidu promyslet, na což bude určitě prostor a pak udělám definitivní rozhodnutí," řekl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Jakub Martinec z Jablonce.

Doufal, že se s Karvinou ještě zázračně zachrání. „Dokud to bylo matematicky možné, pořád jsme věřili, že se to může zdramatizovat. Nevím, zda to někomu svazovalo nohy, ale hůř než v prvním poločase jsme ani hrát nemohli," přiznal zkušený útočník, který v 77. minutě jako první z hostujícího týmu zamířil mezi tyče, Hanuš střelu chytil.

„Střela nebyla špatná, ale brankář Hanuš ji dobře chytil," popsal. Dorážka Šehiče pak skončila na tyči. „Holt ani čestný gól nám nebyl přán. První poločas byl velmi špatný a myslím, že tento zápas odráží celou naši sezonu. Góly jsme dostali ze dvou standardek po dvou individuálních chybách. Jablonec měl šancí daleko víc a mohlo to dopadnout ještě hrozivěji. Můžeme být rádi, že první poločas skončil jen 0:2," zhodnotil Papadopulos, podle něhož byl největším problémem jeho týmu domácí zápasy. „Pokud vyhrajeme jen jeden za celou sezonou, tak je to strašně málo," konstatoval před smutnou cestou z Jablonce.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice