Hlavní obsah

Paráda á la Pamič: úprk přes celé hřiště, rána k tyči a gól

PRAHA

Fanoušci mohli plesat, ve 4. kole fotbalové Gambrinus ligy padaly krásné góly. Do soutěže o nejhezčí z nich se přihlásil také sparťan Manuel Pamič. V nastaveném čase víkendového šlágru s Ostravou získal levý obránce míč před vlastní šestnáctkou, nejkratší cestou si to namířil přes celé hřiště, před vápnem Baníku vypálil a přesnou střelou k tyči završil debakl Koubkova souboru čtvrtým gólem.

Manuel Pamič (druhý zleva) oslavuje se sparťany svoji parádní akci.

Článek

Třetí sezónu už chorvatský obránce působí v Gambrinus lize, takovou parádu však ještě nepředvedl. Levý obránce Manuel Pamič měl až do neděle na kontě jedinou trefu. Loni v květnu dal gól Jablonci ve vítězném domácím duelu (3:2), v němž navázal na trefu Patrika Bergra.

Proti Baníku nabídl akci, za niž by se nemusel stydět žádný útočník. „Mám radost a krásný pocit. Jasná výhra nad Baníkem nám pomůže k sebevědomí a můžeme se v klidu připravovat na předkolo Ligy mistrů proti Žilině. To bude důležitý zápas,“ pochvaloval si obránce Sparty.

Své chvíli slávy šel Pamič cílevědomě naproti. V prvním poločase nahrál na druhý gól Wilfriedovi, ve druhém pak sám trefil z přímého kopu břevno. „Opravdu jsem měl šancí víc. Ale hodně příležitostí jsme si vytvořili i celkově jako tým. Mohli jsme vyhrát ještě vyšším rozdílem než o čtyři branky,“ poukázal.

Konečně dokázali vyhrát i bez Řepky

Spartu ještě v pátek čeká Příbram, pak už přijde na řadu první bitva se Žilinou. „Baník je silný soupeř, také hrál poháry. Před Žilinou to pro nás určitě byla dobrá prověrka. A je dobře, že jsme to takhle zvládli,“ liboval si Pamič, jehož tým konečně dokázal vyhrát i bez potrestaného kapitána Řepky. „V obraně jsme to zvládli a gól nedostali. Celkově to byl asi náš nejlepší výkon v nové sezóně, ale věřím, že se ještě zlepšíme.“

Postup přes Poznaň a vysoká výhra nad Baníkem jsou důvodem k malé oslavě. Na tu však Letenští nemají v nabitém programu ani pomyšlení. „Kdepak oslava. Musíme si hlavně trochu odpočinout, minulé zápasy v nohou cítíme. Do dalšího zápasu v Příbrami a předkola Ligy mistrů už budeme fit,“ ujistil Pamič.

Reklama

Související témata: