Hlavní obsah

Pardubice jdou do baráže jako favorit, expert se bojí o Vrbův Zlín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nervy a boj o prvoligový život. Pardubice a Zlín čeká hra vabank, kdy budou hájit příslušnost k české fotbalové elitě. Konkurenti už si užívají volna, obě zmíněná mužstva ale čeká baráž o setrvání ve Fortuna lize. „U Zlína není hra tak přesvědčivá, jako u Pardubic,“ posílá varování týmu vedeného koučem Pavlem Vrbou v pořadu Přímák expert Zdeněk Folprecht. Co by podle něj mohlo hrát do karet druholigovým sokům z Příbrami a Vyškova?

Expert odhaduje, jak dopadne baráž. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

V roli domácích celků startují baráž Příbram a Zlín. Na středočechy čekají Pardubice, svěřenci zkušeného trenéra Pavla Vrby si to rozdají s Vyškovem. „Tím, že je to na dva zápasy, tak se může stát cokoliv. Je to nevyzpytatelné," vyhlíží před výkopem bývalý prvoligový fotbalista Folprecht spíše vyrovnané duely.

Jan Malý, šéf fotbalové sekce na Sport.cz, dává větší šance na setrvání ve Fortuna lize Pardubicím. "Měly na jaře solidní formu a pod trenérem Kováčem se prezentují slušným fotbalem. Proti Příbrami, která měla od zimy řadu problémů, budou asi favoritem," míní.

Fotbalový pořad PŘÍMÁK se Zdeňkem FolprechtemVideo: Sport.cz

Pád východočeského celku do nižší soutěže by bolel i Folprechta. „Radek Kováč odvádí v Pardubicích skvělou práci. Hrozně by mě mrzelo, kdyby sestoupili. Je tam nový stadion a mají skvělou mládež. Jejich dorost stíhá Spartu či Slavii. Investovali do kádru. Mají Janoška či Nitu," přiznává kladenský rodák.

Ve druhé dvojici bývalý prvoligový hráč tuší, že by mohl překvapit Vyškov, který ve druhé lize skončil na stříbrné příčce v závěsu za postupující Karvinou. „Pokud má někdo větší šanci, tak je to Vyškov. Jeho hra by na Zlín mohla platit," myslí si Folprecht. Novinář Malý to vidí naopak. „Zlín podle mě bude favoritem. Zkušenostmi a kvalitou by pořád měl být o chlup výš. Vnímám to tak, že mezi spodkem první ligy a vrchem druhé ligy je přeci jenom nějaký výkonnostní rozdíl," soudí.

Vyškovu by mohl hrát do karet vyhraný poslední vzájemný zápas. Loni v listopadu vyhrál nad Zlínem v MOL Cupu na jeho půdě 1:0. Podle Folprechta to mohou mít hráči obou týmů v hlavě. „Je to něco, co prostě víš. Možná to neplatí pro Zlín, který teď je v mini laufu, protože sbíral body. Moc dobře to ale ví hlavně Vyškov," dodává před startem baráže bývalý fotbalista.

Reklama