Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 1:0Pardubice prohrály potřetí v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Frýdek 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Liberce v pátém kole první ligy doma porazili Pardubice 1:0. Zápas rozhodl ve 13. minutě Christian Frýdek. Severočeši v úvodním dějství dvakrát trefili břevno, hosté po změně stran jednou tyč. Slovan zvítězil poprvé po třech duelech nejvyšší soutěže a v neúplné tabulce poskočil na šesté místo. Trenérovi Východočechů Radoslavu Kováčovi nevyšel souboj proti klubu, za který hrával, a jeho svěřenci utrpěli už třetí porážku v sezoně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Liberce se radují z gólu. Archivní foto

Článek

V Liberci se hrál od úvodu otevřený fotbal. Hned ve třetí minutě se protáhl po levé straně pardubický Hlavatý a Mikula si při obranném zákroku málem dal vlastní gól. Od té chvíle ale většinu první půle dominovali Liberečtí, kteří využívali okének ve vysoko postavené defenzivě Východočechů.

V osmé minutě Tupta přízemní přihrávkou z levé strany připravil gólovou šanci pro Frýdka, který ale z několika metrů k údivu všech na stadionu napálil jen břevno. Za pár desítek sekund po podobné akci a přihrávce Preislera, hrající 100. ligový zápas, promáchl sám před brankou Kulenovič.

Ve 13. minutě se už domácí po dalším brejku dočkali. Ghali po úniku na hranici ofsajdu ještě nedůraznou střelou neskóroval, ale dobíhající Frýdek dorazil balon do sítě. Liberecký ofenzivní záložník navázal na branku z minulého kola při remíze 1:1 ve Zlíně, kde skóroval jen o dvě minuty později. Frýdek při gólu a nešetrném zákroku obránce narazil na tyč, utrpěl krvavé zranění nohy, ale pokračoval dál.

Za dalších devět minut mohli Liberečtí zvýšit, Tupta ale z dobré pozice z přímého kopu napálil jen břevno, který hosty zachránilo už podruhé. Pardubičtí pak ve zbytku úvodního dějství přidali, častěji drželi míč, ale k velkým šancím se těžko dostávali. Naopak už v nastavení první půle po brejku Tupta o kousek minul střelou na zadní tyč.

Po změně stran se hosté snažili o vyrovnání a Slovan se soustředil spíše na obranu. V 66. minutě ale mohl zvýšit Kulenovič, jenž ze strany těsně minul. Téměř vzápětí na opačné straně po Patrákově jemně tečované střele zachránila gólmana Vliegena tyč.

Belgický brankář své mužstvo podržel v 75. minutě, když vytáhl Tischlerovu ránu zpoza vápna pod břevno na roh. V 89. minutě mohl na druhé straně definitivně rozhodnout střídající Rabušic, ale po úniku ani nadvakrát nepřekonal Budinského. Liberečtí porazili Pardubice po dvou zápasech a doma s nimi ve čtyřech ligových duelech ještě neprohráli.

5. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FK Pardubice 1:0 (1:0)
Branka: 13. Frýdek. Rozhodčí: D. Černý - Volf, Pospíšil - Berka (video). ŽK: Prebsl - Hlavatý. Diváci: 1858.
Liberec: Vliegen - Prebsl, Chaluš, Mikula - Ghali, Doumbia, Varfolomejev, Preisler (72. Fukala) - Frýdek (52. Penner, 90. Purzitidis), Tupta (90. Horský) - Kulenovič (72. Rabušic). Trenér: Kozel.
Pardubice: Budinský - Surzyn, Halinský, Donát, Tischler (80. Zlatohlávek) - Vacek (65. Šimek) - Patrák (75. Sychra), Darmovzal, Hlavatý, Pikul (46. Matoušek) - P. Černý (65. Krobot). Trenér: Kováč.

Reklama