Hlavní obsah

Útočník Simon podepsal s Českými Budějovicemi smlouvu do konce sezony

Hokejový útočník Dominik Simon podepsal smlouvu do konce sezony s Českými Budějovicemi, s kterými téměř měsíc trénoval. Informoval o tom klubový web Motoru. Devětadvacetiletý účastník tří mistrovství světa se zkušenostmi z NHL naposledy působil v pražské Spartě. Za Motor odehrál v přípravě všechny čtyři dosavadní zápasy a připsal si tři body za tři asistence.

Foto: Banes Motor České Budějovice, https://hcmotor.cz/

Dominik Simon je novou akvizicí Českých Budějovic.

Článek

"Svým přístupem v trénincích i zápasech přesvědčil mě i trenéry, že může být pro Motor přínosem. Je to bezesporu velice kvalitní hráč se spoustou zkušeností. Ještě nás společně čeká spousta práce, ale věříme, že Dominik Motoru pomůže a stane se oporou," řekl sportovní manažer Českých Budějovic Jiří Novotný.

Simon se loni vrátil do extraligy po sedmi sezonách za mořem. Podepsal kontrakt s pražskou Spartou, ale nakonec odehrál v základní části jen 22 zápasů, dal dva góly a na jeden nahrál. Naposledy hrál před polovinou prosince. Celkem má Simon v extralize za Spartu a Plzeň na kontě 152 zápasů a připsal si 51 bodů za 30 branek a 21 asistencí.

Do Plzně odešel ze Sparty v roce 2014 a po jedné sezoně zamířil do NHL. Tam za Pittsburgh, Calgary a Anaheim sehrál 256 zápasů a nasbíral 77 bodů za 22 branek a 55 asistencí. Ve 12 duelech play off přidal čtyři přihrávky. Loni startoval na mistrovství světa ve Finsku, kde český český národní tým získal bronz. Simon ale z osobních důvodů opustil mužstvo po dvou odehraných zápasech.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články