Hlavní obsah

Pardubice si půjčují hosta ze Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Útočník Vojtěch Patrák míří z fotbalové Sparty na hostování do konce sezony do Pardubic. Kluby přesun 21letého hráče, který s letenským áčkem absolvoval zimní přípravu a zasáhl i do prvního jarního utkání v Českých Budějovicích, během odpoledne potvrdily. Patrák se dostal do reprezentace do 21 let a v kvalifikaci na malé EURO zaznamenal proti Albánii asistenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Adam Karabec, Václav Sejk, Matěj Pulkrab a Vojtěch Patrák oslavují gól na 4:0 během přípravného utkání s Chrudimí.

Článek

Přestupní termín úterní půlnocí končí, dá se očekávat více podobných přesunů. Pardubice čeká od 17:00 dohrávka odloženého zápasu 20. ligového kola se Slováckem. K dispozici již mají i Vojtěcha Patráka, který v minulé sezoně sbíral zkušenosti v druholigové Jihlavě. Host ze Sparty dokonce figuruje hned v základní sestavě.

Teď v zimě se zařadil mezi čtyři mladíky z béčka, které trenér Pavel Vrba vzal do přípravy prvního týmu Sparty.

Sparta si v přípravě poradila s Chrudimí 5:0. Trefil se i nováček v sestavě Tomáš ČvančaraVideo: Sport.cz

„Pro nás bylo strategickým bodem mít béčko ve druhé lize. Jsem strašně spokojený, jak ji kluci zvládají. Zlepšují se rychleji, než jsem si myslel. Dobrým příkladem je Adam Gabriel, který pravidelně trénoval s áčkem, což mu dost prospělo. Nyní by měl dostávat větší prostor než na podzim," avizoval sportovní ředitel letenského klubu Tomáš Rosický.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vojtěch Patrák ze Sparty střílí gól v přípravě s Českými Budějovicemi před třemi lety.

V zimě s áčkem trénovali Sejk, Suchomel, Ryneš a Patrák. „Jde o velký krok, uvidíme, jak ho budou zvládat. Všechno bude záviset na tom, jak se ukážou v přípravě," líčil Rosický.

Mladíci obstáli, je o ně velký zájem v dalších klubech. Sejk zamířil na hostování do Teplic a hned při svém ligovém debutu v Ostravě zazářil dvěma góly.

Suchomel si zahrál v pohárovém derby na Slavii i proti Partizanu Bělehrad.

Patrák jednou skóroval v lednovém přípravném duelu s Chrudimí, uzavřel skóre na 5:0. Teď se tedy před ním otvírá jaro v dresu Pardubic.

Naopak opačným směrem do Sparty přestupuje osmnáctiletý brankář Filip Nalezinek. Talentovaný odchovanec Pardubic bude na jaře patřit do kádru B-týmu.

Reklama

Související témata: