Hlavní obsah

Ligoví bažanti řádili v Ostravě. O takovém debutu jsem snil, rozplýval se Sejk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplický trenér Jiří Jarošík vypustil na hřišti Baníku do útoku dva ligové elévy a za svou odvahu byl bohatě odměněn. Debutant v první lize Václav Sejk pomohl k šokující výhře 4:2 dvěma góly, gól ve druhém prvoligovém utkání kariéry vstřelil Filip Žák. Teplické střelce bezchybně dirigoval Jan Fortelný, autor tří gólových nahrávek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Teplic se radují ze čtvrtého gólu.

Článek

Nedávná posila ze Sparty Sejk mohl po utkání dobrou náladu vyvážet. A nebýt v 17. minutě ofsajdového postavení Žáka, mohl v prvním ligovém zápase slavit dokonce hattrick. „Rozhodčí mi pak říkal, že Žaky byl v ofsajdu. Ten gól by byl z velké části jeho, protože to skvěle vymyslel," chválil Sejk spoluhráče z útoku.

Už regulérního prvního gólu v nejvyšší soutěži se odchovanec Boletic nad Labem dočkal čtyři minuty před přestávkou, kdy lehce tečoval střelu Fortelného a vyrovnal na 1:1. Po stejné trajektorii šel balón i před druhou Sejkovou brankou. Jen Fortelný tentokrát centroval z levé strany a teplický útočník se před brankou Baníku zachoval jako zkušený ligový mazák. Míč si parádně zpracoval, obhodil si Jiřího Fleišmana a zvýšil na 3:1.

„Nezlomilo mě to. Říkal jsem si, že určitě gól dám. A když se mi to podařilo, všechno ze mě spadlo. Bylo to perfektní. Vždy jsem snil hrát první ligu a takový debut jsem si ani nemohl přát. Je to úžasné," zářil 19letý útočník, který v Teplicích hostuje z pražské Sparty.

Prostředí v severočeském klubu mu ale rozhodně není cizí. Právě ze Stínadel na Letnou v roce 2017 přišel. „Jsem zpátky, abych vyhrával. Vítězství potřebuju k tomu, abych byl v pohodě," naznačil plány Sejk.

V Ostravě ukázal, co se od něj očekává. Góly Sejk dávat umí, na podzim ještě v dresu sparťanského B-týmu vstřelil v patnácti utkáních čtyři. „V Teplicích jsem hlavně pro to, abych pomohl se záchranou. Důležité je, že máme z tak těžkého utkání tři body. Ty moje góly jsou jen navíc," prohlašoval skromně Sejk.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tepličtí slaví trefu Václava Sejka (druhý zprava).

Zbytečně. Společně s autorem tří gólových přihrávek Fortelným byli nejlepšími fotbalisty na hřišti. „Když (Fortelný) nahrál i na druhý gól (Žákovi), tak jsem mu říkal, aby se zastavil, že při svém debutu chci být hráč utkání," smál se talentovaný útočník. „Ale říkal mi, že dám ještě jeden gól. A když jsem ho dal, tak mi hned připomínal, že mám sice druhý gól, ale on že má tři přihrávky. Ty góly byly hodně o jeho práci. Ale zásluhu na gólech má celý tým," upozorňoval Sejk.

Ještě na konci listopadu poslední Severočeši po dvou jarních výhrách předskočili v tabulce Pardubice a jsou čtrnáctí. „Skvělý výkon, nic nás nerozhodilo, ani ten první neuznaný gól, ani to, že Baník vedl," poukazoval trenér Teplic Jiří Jarošík. „Chtěli jsme do toho jít naplno nešetřit se. Jsem na kluky pyšný, dát čtyři góly v Ostravě je skvělé," dodal.

Sejkovi blahopřál ke skvělému debutu. „Asi ho budeme muset pochválit, snový debut. Sejk i Žák si nasadili si vysokou laťku, budou ji muset držet. Jsem zvědavý," pousmál se Jarošík.

Příští víkend Tepličtí přivítají poslední Karvinou. „Bude to pro oba týmy asi nejdůležitější zápas jara. Na ten jsme se chystali a musíme ho zvládnout za tři body. Jiná cesta není," zdůraznil Sejk.

Reklama

Související témata: