Hlavní obsah

Pátá letní posila! Mistrovská Plzeň získala na přestup svého odchovance

Aktualizováno

Mistrovský klub čile doplňuje kádr. Obránce Filip Čihák se po angažmá v Pardubicích vrací na přestup zpět do svého mateřského oddílu. S fotbalovou Viktorií Plzeň podepsal smlouvu na tři roky. Do červenomodrého dresu tak přichází již pátá letní posila. V předchozích dnech klub angažoval navrátilce Václava Pilaře, exkarvinského Kristiho Qose, talentovaného gólmana Martina Jedličku a střelce Jana Klimenta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Čihák z Pardubic a Adam Hložek ze Sparty Praha.

Článek

Otrkal se, vrací se silnější. Dvaadvacetiletý stoper Filip Čihák prošel viktoriánskou mládeží, minulý rok však přestoupil do Pardubic, kde před tím i hostoval. V dresu Východočechů zažil postup do české nejvyšší soutěže a během dvou následujících sezon odehrál 46 prvoligových zápasů, ve kterých z pozice středního obránce vstřelil tři branky a na čtyři nahrál.

Nyní přestupuje zpět do Viktorie a ve středu se společně s dalšími svěřenci trenéra Michala Bílka zapojí do přípravy.

„V Pardubicích jsem měl možnost poprvé nakouknout do první ligy a byla to pro mě nejlepší zkušenost. Mým snem ale vždy bylo obléknout na sebe viktoriánský dres v ostrém zápase áčka a jsem hrozně rád, že mám nyní šanci o to zabojovat," líčí na klubovém webu po podpisu tříleté smlouvy Čihák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Čihák v dresu Pardubic.

„Filip se dokázal prosadit v první lize, je to velmi perspektivní hráč, který nasbíral potřebné zkušenosti a nyní se vrací, aby u nás zabojoval o místo v prvním týmu," avizuje generální ředitel Adolf Šádek.

"Plzeňský klub uplatnil smluvní klauzuli o zpětném odkupu hráče, což byla jeho podmínka ve chvíli, kdy jsme Filipa do Pardubic kupovali," vysvětluje Vít Zavřel sportovní ředitel Pardubic. Podle něj byl návrat ve hře již v zimě. "Tentokrát Filip opravdu odchází. Jeho rozhodnutí chápeme. Vrací se do klubu, který ho vychoval. Navíc tam, kde trénuje jeho otec a v B-týmu nastupuje bratr Adam," dodává.

Místo Čiháka získaly Pardubice na roční hostování z Plzně stejně starého stopera Václava Míku, který má dosud na kontě dva ligové starty z loňského roku. Po zranění kolena letos na jaře nastupoval v druhé lize za Chrudim. Před odchodem do Pardubic prodloužil s Viktorií smlouvu o tři roky.

"Vašek Míka patří mezi naše talentované odchovance, bohužel jej trochu přibrzdilo zranění. Návrat na trávník ale zvládl a na jaře měl velmi slušnou výkonnost. Přeju mu, aby se dokázal prosadit v kádru ligového týmu. Budeme ho velmi pečlivě sledovat," říká Šádek.

Reklama

Související témata: