Hlavní obsah

Patnáct reprezentantů po celé Evropě až po Austrálii. Sparta potřebuje dobít baterky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čerstvější vyhraje. I dostatek energie bude rozhodovat bitvu o ligový titul, která je před nadcházející reprezentační přestávkou zase o něco vyrovnanější. Fotbalisté Sparty se již bodově dotáhli na vedoucí Slavii. „Potřebujeme, aby hráči byli připraveni na těžký program, kdy nás kromě obtížných ligových zápasů čeká i semifinále poháru,“ poukazuje trenér Brian Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske během utkání s FC Hradec Králové v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Sobota se Letenským vydařila. Zatímco svůj díl splnili a Hradec Králové v jeho mladoboleslavském azylu porazili 2:0, sešívaní si večer z Liberce odvezli jen bod.

S ohledem na rivalovu ztrátu už není tak podstatné, že výkon Sparty nebyl proti oslabeným Votrokům nijak přesvědčivý.

„Nečekal jsem lehké utkání. Musím připomenout, že na podzim jsme ve vzájemném utkání na Letné měli štěstí. Hradec je přímočarý a nepříjemný soupeř s kvalitními útočníky, proti kterému se nikomu z ligy nehraje dobře," poznamenává trenér Brian Priske.

Východočeši si přitom od 20. minuty museli poradit bez vyloučeného Jakuba Kučery.

„S červenou kartou se ne vždy stane utkání pro tým v početní výhodě snazším. Samozřejmě jsme si představovali, že hru více zrychlíme a podaří se nám skórovat dříve. Musíme ale mít na paměti, že proti nám stál dobrý soupeř s velmi kvalitním brankářem, kvůli čemuž se nám podařilo rozhodnout až v samotném závěru," přemítá dánský kouč.

Jeho tým zvítězil v nejvyšší soutěži posedmé za sebou. Teď ovšem tažení za titulem přeruší pauza.

„Reprezentační povinnosti si bude plnit celkem 15 hráčů. Budou rozeseti nejen po celé Evropě, ale Awera Mabila čeká dlouhá cesta až do Austrálie. Můžete tedy tušit, že nás tu nezůstane mnoho," vypočítává 45letý Dán.

Udržet si formu může být problém. „Hráči budou v týdnu trénovat, kolem víkendu pak dostanou volno. I ti, kteří pojedou na reprezentační srazy, dostanou pár dní na oddych, jelikož je třeba, aby po náročném cestování strávili pár dní s rodinami, odpočinuli si, a mohli tak být stoprocentně připraveni na náročný závěr sezony," plánuje Priske.

Uvítal by samozřejmě návrat hráčů z marodky. „Dlouhodobě zraněný Pešek závěr sezony určitě nestihne. Rekonvalescence se mu sice daří dobře, občas se s námi zapojuje i do rozcvičky, ale jeho návrat je ještě daleko. Höjer s Čelůstkou jsou určitě blíže, dvakrát až třikrát týdně absolvují některé tréninkové jednotky s týmem, vždy ale následující den mají volnější. Zátěž jim tedy musíme ještě dávkovat, věřím ale, že brzy budou zpátky," očekává Priske.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články