Hlavní obsah

Vítězný gól procpal do brány přes kámoše z Itálie. Pauza nás nezastaví, věří Haraslín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pěkně se svému staršímu kamarádovi odvděčil. Když se spolu dva slovenští krajané sešli v Parmě, brankář Pavol Bajza jako zkušenější záložníkovi Lukáši Haraslínovi pomáhal. Teď se ovšem v Mladé Boleslavi, kde votroci v azylu stále hostují, vděku nedočkal. Právě kámoš Šulo ho jako první překonal a připsal si vítězný gól v utkání, v němž fotbalisté pražské Sparty porazili Hradec Králové 2:0 a opět se aspoň na tři hodiny posunuli do čela neúplné ligové tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost Letenských. Fotbalista Sparty Lukáš Haraslín slaví gól, který vstřelil do sítě Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Východočeši byli na rozjetou Spartu dobře připravení. Červená karta pro Jakuba Kučeru hned ve 20. minutě jim ovšem vzala vítr z plachet. Oslabený tým parádně držel nad vodou brankář Pavol Bajza. Až těsně před přestávkou ho překonal starý známý.

„Haraslína znám, byli jsme spolu v Itálii. Škoda, že mě překonal zrovna on," lituje 31letý gólman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Sparty Lukáš Haraslín slaví gól, který vstřelil do sítě Hradce Králové.

„S Paĺim jsme velcí kamarádi. Hodně mi v Itálii pomohl, když jsem tam přicházel jako mladý, kdežto on už měl něco za sebou. Jsme kamarádi, ale jsem rád, že jsem ho překonal," culí se 26letý křídelník Lukáš Haraslín.

Letenští na jaře výrazně těží z formy svého útočného trojzubce Čvančara, Kuchta, Haraslín. Slovenský reprezentant tentokrát zastoupil své kolegy a po třech kolech, v nichž neskóroval, vzal rozhodnutí na sebe.

„Od toho jsme útočníci, abychom každou situaci dohrávali. Čváňa vystřelil, rok dozadu bych možná počkal na šestnáctce, teď jsem situaci dohrál. Míč se ke mně odrazil a snad na třikrát jsem ho do sítě dostal," popisuje Haraslín vítěznou trefu.

V útoku fotbalové Sparty září trio Kuchta, Čvančara, Haraslín. Příspěvek z pořadu Přímák.

Útočná trojka v rudých barvách tak má bilanci 18 gólů v 9 letošních soutěžních zápasech.

„Pár zápasů jsem sice na gól čekal, ale zůstával klidný a na tréninku dál pracoval. Důležité je, že body dál sbíráme. V posledních zápasech skórovali Kuchtič a Čváňa, dnes já," usmívá se slovenský internacionál.

Sparta se rozjela, otázkou však je, zda ji nezastaví reprezentační přestávka, která po víkendu přichází. „Hodně nás odcestuje na nároďák, ale jsme profíci. Každý je vděčný za národní tým, jen dobře pro nás. Nebude velký zápasový výpadek, budeme mít herní praxi. Věřím, že se ve formě zase vrátíme a budeme dál podávat dobré výkony," ujišťuje Haraslín.

Reklama

Související témata: