Hlavní obsah

Pauza nám pomohla! Slávisté chystají na šlágr do Plzně silné zbraně

Masopustovo zranění ve Walesu je rozladilo, zkušený reprezentant si v Plzni nezahraje. Jinak ovšem ve fotbalové Slavii věří, že pro nedělní ligový šlágr bude mít trenér Trpišovský k dispozici silnější tým než před reprezentační přestávkou. Reálný je především návrat do sestavy nejzkušenějšího stopera Ondřeje Kúdely, po takřka roční pauze se pak rozehrává záložník Lukáš Provod.

Pomohla Slavii pauza? Kdo se stihne vrátit z marodky? Video: Sport.cz

 
Článek

Během ligové pauzy měli v zápřahu spoustu reprezentantů. Ostatním samozřejmě před nabitým závěrem sezony přišla vhod.

„Většina hráčů, co nereprezentovala, si odpočinula. Trenér nám dal delší volno. Věřím, že bude ku prospěchu," líčí brankář Ondřej Kolář.

Lukáš Masopust se zranil během přátelského utkání ve Walesu a vedení Slavie pak zkritizovalo národní tým, že hráče přetěžuje a hazarduje s jejich zdravím.

Slávisté vyzvedli na radnici klíč za vítězství v derby. Věnovali ho Jaroslavu TvrdíkoviVideo: Sport.cz

Ztráty z české reprezentace má ovšem také Viktoria. Obránce Milan Havel se zranil na tréninku ještě před odletem do Walesu, otřesený brankář Jindřich Staněk pak po ráně do hlavy v Cardiffu už do druhého poločasu nenastoupil.

„Je to nepříjemnost. Kluci ještě netrénují, uvidíme, jak na tom budou s ohledem k nedělnímu zápasu," hlásí aktuální stav asistent trenéra Pavel Horváth pro klubový web.

Sešívaní se těší na návrat Ondřeje Kúdely. Reprezentační stoper odehrál v neděli celý zápas ČFL za béčko proti Domažlicím. Poprvé od srpna zvládl 90 minut, jeho dlouhá pauza kvůli zranění by tak měla být u konce.

„Pokud proběhne týden, jak si všichni představujeme, měl by být Ondra logicky připraven. Dobře je na tom i Lukáš Provod, který už v minulém kole naskočil. Po zátěži bylo vše v pořádku," říká asistent trenéra Jaroslav Köstl.

„Z dlouhodobých marodů máme nějaké tři, u některých je určitý příslib, že by se mohli v průběhu týdne zapojit do části tréninku. Směrem k zápasu těžko říct. Náš lékařský tým pracuje na tom, aby nám uschopnil co nejvíce hráčů. V Plzni chce hrát každý," usmívá se pravá ruka kouče Trpišovského.

Mimo hru zřejmě ještě bude reprezentační záložník Petr Ševčík. „Trénuje individuálně, u něj to směrem k víkendu zatím moc nevypadá. Spíš na další týden na Konferenční ligu proti Feyenoordu," předpokládá Köstl.

Reklama