Hlavní obsah

Pavel Pilík to zkouší v Karviné: Když mi kouč zavolal, hned jsem utíkal na Pendolino!

Karviná

V první lize zatím záložník Pavel Pilík oblékal pouze dres rodné Příbrami. Po sestupu do druhé ligy už ale 25letý fotbalista, stejně jako jeho o tři roky starší bratr Tomáš, který přestoupil do Brna, ve středočeském klubu zůstat nechce. Na konci června mu v Příbrami končí smlouva, bez váhání proto zareagoval na nabídku z Karviné poprat se o místo v sestavě.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Pavla Pilíka testuje klub z Karviné.

Článek

V první přípravě proti Baníku Ostrava odehrál celé utkání na pozici pravého obránce, a přestože Karviná prohrála 1:3, kouče nezklamal. „Jsem spokojený, jevil se velmi slušně," poznamenal trenér Karviné Jozef Weber.

Slova chvály Pilíka těšila. „Doufám, že zůstanu, udělám pro to maximum. Byli jsme v kontaktu s trenérem už na konci minulé sezóny a když mi v pondělí zavolal, abych přijel, hned jsem utíkal na Pendolino," svěřoval se Pilík. „Jsem za tu šanci moc rád. Mám rodinu a v Příbrami jsem už zůstávat nechtěl. Karviná hrála v minulé sezóně výborný fotbal a byl by to pro mě krok dopředu. Těším se na novou výzvu," vykládal Pilík.

V Příbrami hrával Pilík především v záloze, v Karviné by ale klidně přijal i jinou roli. „Trenér mi říkal, že se mnou počítá buď doprava na beka nebo na kraj zálohy, kde Karviná nemá dost hráčů. Nemám s tím problém, kam mě postaví, tam budu hrát," pousmál se Pilík, kterého do Karviné láká nejen vidina pokračování prvoligové kariéry.

Znovu setkání s Wágnerem

„Hraje tady Tomáš Wágner, se kterým se znám od dětství. Hráli jsme spolu nejen fotbal, ale chodili jsem i na stejnou střední školu. Jsme velmi dobří kamarádi. Znám i Lukáše Budínského, se kterým jsem hrál v Praze, Honzu Kalabišku z Příbrami, takže je fajn, že i když jsem od baráku tak daleko, tak tady mám tolik přátel," říkal Pilík.

Po dobu zkoušky bydlí právě u Wágnera. „Vzpomínáme na staré dobré časy v Příbrami. Zažili jsme toho spolu opravdu dost," raduje se z příjezdu kamaráda Wágner. „Ale prsty v tom, že je Pavel tady, nemám. Bavili jsme se o něm s trenérem už na konci sezóny, ale on o Pavlovi už věděl. Ale možná tam patnáct procent mého vlivu je," smál se útočník, jenž před nedávnem podepsal v Karviné dvou a půl letý kontrakt.

Reklama

Související témata: