Hlavní obsah

Pavelka k zoufalé situaci Sparty: Šance je mizivá, ale nevzdáváme se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během čtyř dnů přišli o veškeré iluze. V neděli porážka v derby, ve středu jen remíza v Jablonci. Fotbalisté Sparty teď v ligové tabulce ztrácejí na Slavii s Plzní propastných devět bodů. Myšlenky na titul se stávají utopií, pomalu aby se začali bát i o třetí příčku... „Ne, myslím, že takhle pořád nikdo nepřemýšlí, že bychom se koukali pod sebe. Reálná šance dotáhnout se na týmy nahoře je už mizivá, ale nikdo nepřestal ještě věřit. Pořád je ve hře hodně bodů, nevzdáváme se,“ ujišťuje zkušený David Pavelka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pavelka ze Sparty Praha v akci.

Článek

Dolehla na ně tradiční nouze. V derby přišli hned o dva stopery, Hancka a Panáka. Krejčí mladší dostal v Edenu čtvrtou žlutou kartu, a tak se na Střelnici stáhl do dvojice k Vitíkovi záložník Pavelka.

Sparta před týdnem na Letné až v prodloužení porazila Jablonec v semifinále domácího poháru. Na jeho hřišti ovšem v dohrávce 21. ligového kola jen zvýraznili svou jarní mizérii.

„Potřebujeme vyhrát nějaký zápas. Ale jsme v situaci, že se nadřeme úplně na všechno. Ani pohárový zápas od nás nebyl ideální, zvládli jsme ho, ale doufali jsme, že nás to zvedne. Jenže v derby přišla další facka a teď opět," líčí David Pavelka tíživou situaci v rozhovoru pro klubovou televizi.

„Musíme se semknout a zlomit to na sílu. Všichni bychom chtěli hrát hezký fotbal a dominovat, ale teď jsme v situaci, kdy se nedaří základní věci a patláme se v tom," neskrývá zkušený internacionál.

Duel v Jablonci skončil pro jeho tým další ztrátou.

„Věděli jsme, jaký zápas nás bude čekat, že nebude moc o fotbale, že bude soubojový. Že nejsilnější stránka Jablonce jsou standardky. A zase jsme z ní dostali gól. Ve dvou zápasech s nimi jsme dostali tři góly ze standardek, to si pak můžeme malovat, co chceme, ale když je nezvládneme ubránit, tak úspěšní nebudeme," láteří Pavelka.

Hráči o svých chybách vědí, přesto se stále opakují...

„Někdy takové období prostě přijde, i když se tomu věnujete a pořád to opakujete na tréninku. Ale vysvětlit si to nedokážu, to jsou základní věci - zodpovědnost při standardce, obsadit i hráče. I při ofenzivních to občas neplníme. Základní nedostatky," kroutí Pavelka hlavou.

Reklama

Související témata: