Hlavní obsah

Penalta nebyla. Ale už to vážně nechci řešit, zlobil se trenér Hejkal, když jeho tým zachránil bod

Teplice

Snili o ukončení série pěti soutěžních zápasů bez vítězství. Fotbalisté Teplic doufali, že po sérii ligových nezdarů proložených vyřazením z domácí pohárové soutěže zabodují proti Baníku, který na sever Čech přijel po pěti ligových prohrách v řadě. Jenže když museli po penaltě dohánět manko, byli Severočeši rádi i za bod.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Nemanja Kuzmanovič (v bílém) z Ostravy a faulující Michal Jeřábek z Teplic při akci, po které se pískala penalta.

Článek

„Nádherný gól Baníku nebudu komentovat," utrousil ironicky útočník Teplic Jakub Řezníček. Nebylo těžké postřehnout, jak jej pokutový kop proti jeho týmu štval. "Vždyť už je to pořád dokola. Už nevím kolik kol," zlobil se Řezníček.

„Byl jsem smířený s červenou kartou. Fauloval jsem před pokutovým územím. I na trávě byla vidět lajna, kde jsem ho skosil. Pak jsme tedy doklouzali do velkého vápna, ale sudí se rozhodl pro penaltu. A byl neoblomný. Zvláště když mu vše potvrdil i asistent," vracel se k okamžiku ze 48. minuty po pauze Michal Jeřábek, který unikajícího Kuzmanoviče fauloval. Rozhodčí Královec nařídil pokutový kop a Stronati suverénně poslal Baník do vedení.

„Penalta, která nebyla, zápas ovlivnila. Vždyť my jsme v sezoně nekopali jedinou, proti nám jich bylo šest. Ale už to vážně nechci řešit," lamentoval Stanislav Hejkal, trenér Teplic.

Foto: Sport.cz

Momentka z TV přenosu nasvědčuje tomu, že k zákroku došlo mimo pokutové území.

Opakovala se situace z utkání před reprezentační přestávkou, kdy za bezbrankového stavu sudí nařídili proti Teplicím pokutový kop na Slavii. Tehdy Severočeši prohráli, v neděli doma dokázali reagovat a vydřeli bod. „Po inkasovaném gólu jsme zapnuli, semkli se a dřeli. Stejně jsme ale měli hrát od začátku," přemítal Řezníček, který vyrovnal po brejku, kdy pláchl Kuzmanovičovi.

„Sprintoval jsem k bráně Teplic, tam jsme o míč přišli a já mazal zpátky. Už jsem neměl síly ho chytit. Ale přišlo mi, že Kuba musel být v ofsajdu," poukazoval ostravský útočník Nemanja Kuzmanovič. „Šel jsem do náběhu a sudí mě nezastavil," říkal Řezníček, jehož gól o pár vteřin dříve z téměř totožné situace rozhodčí neuznali pro ofsajd.

„Nebudu shazovat naši ztrátu jen na rozhodčí. Do půlky jsme byli těžkopádní. Soupeř byl živější, nám vázla kombinace a hlavně rozehrávka. Musíme dávat více centrů do pokutového území. Pak si třeba vynutíme také penaltu," usmál se Hejkal.

Reklama

Související témata: