Hlavní obsah

Pět měsíců čekání je u konce. Liberec opět potřeboval střelce Červa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 11. září a duelu na Bohemians čekali fotbalisté Liberce na první body z venkovního ligového utkání. Oddychli si v neděli na půdě Českých Budějovic a stejně jako před necelými pěti měsíci v Ďolíčku se trefou pod výhru podepsal mládežnický reprezentant Lukáš Červ.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráči Liberce včetně Lukáše Červa (vlevo s číslem 8) se radují z gólu proti Českým Budějovicím.

Článek

„Říkali jsme si, že Dynamo nechává nad boxem volno a bude tam prostor ke střelbě. Přihrávka od Christiana Frýdka mi přišla skvěle, akorát poposkočila do kroku. Snažil jsem se hlavně trefit bránu. Jsem strašně rád, že to padlo přímo k tyči," komentoval Červ svůj gól ze 41. minuty.

Právě utažená střela zpoza pokutového území se nakonec ukázala jako vítězná, pojistku na konečných 2:0 přidal krátce před koncem klání z penalty Imad Rondič.

Jednadvacetiletého Červa, jenž se prosadil podruhé v aktuální sezoně, však mrzelo, že Slovan nerozhodl dříve. Šancí měl mnoho, například zmíněný Frýdek nebo nigerijský útočník Victor Olatunji. Jenže buď mířili mimo, nebo zasáhl gólman domácích Martin Janáček.

„Mohli jsme zápas dohrát jako vyspělejší mužstvo. Ale těší mě tři body. Fotbal je o neproměněných šancích," má jasno Červ.

Liberec se tak vyhoupl na osmé místo tabulky, na šestou pozici zaručující účast ve skupině o titul ztrácí jediný bod. V dalším kole přivítá doma tabulkového souseda ze Slovácka.

Naopak Jihočeši počítají třetí prohru v řadě, v sobotu navíc cestují na půdu aktuáně druhé Plzně. „Těším se. Nikdo od nás nebude nic čekat. Musíme být dobře nastaveni v hlavě. Nervozita a strach vám svazuje nohy,“ apeluje kouč Dynama Tomáš Zápotočný.

Reklama