Hlavní obsah

Pět na jednoho. Bohemians řeší napadení fanouška, hrozí odchod sponzorů

Pražští Bohemians řeší nepříjemný incident. V domácím utkání fotbalové Fortuna ligy proti Spartě (2:6) došlo k napadení jednoho z fanoušků pěti maskovanými osobami. Všichni se přitom údajně pyšnili symbolikou Bohemians. Klub nazval útočníky „zbabělými jedinci", přiznává selhání bezpečnostní služby a k tomu čelí možnému odchodu sponzorů.

Foto: bohemians.cz

Stadion Bohemians 1905

Článek

Incident se odehrál během první půle nedělního malého pražského derby. „Vše začalo slovní potyčkou dvou návštěvníků, která vyvrcholila v situaci, kdy po několika minutách k jednomu z účastníků hádky přišlo pět maskovaných osob v kuklách a tohoto fanouška napadlo údery pěstí do hlavy a obličeje. Následně celá skupina tribunu opustila. Napadený musel s krvavým zraněním v obličeji vyhledat ošetření," popisuje na klubovém webu mluvčí Petr Koukal.

Dodává, že všichni účastníci potyčky měli dle očitých svědků klubové symboly Bohemians. „Útok skupiny pěti, navíc maskovaných, agresorů proti jedinému napadenému odsuzujeme jako podlé a zbabělé jednání. Tyto jedince nepovažujeme za naše fanoušky. Považujeme za absolutně nepřijatelné a odsouzeníhodné takové chování jakéhokoliv z návštěvníků Ďolíčku," zdůrazňuje Koukal.

Bohemians si dle vyjádření uvědomují i vlastní odpovědnost za selhání bezpečnostní služby. Ta nezabránila vniknutí maskovaných mužů do míst, kde neměli co dělat. Navíc po útoku nepodnikla kroky k jejich zadržení a umožnila skupině zmizet v davu. Řešení bude prý předmětem interního jednání s majitelem najímané agentury.

Vše může mít i značný finanční dopad, jelikož se vše odehrálo v blízkosti sektoru určeného pro partnery a sponzory. „Po utkání vyjádřili znechucení z celé události a někteří dokonce klubu oznámili, že zvažují ukončení spolupráce," přiznává Koukal.

Reklama