Hlavní obsah

Petrák se po zranění vrátil a z prvního doteku s míčem skóroval. Gól bych vyměnil za výhru, svěřil se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat na ligové trávníky po dlouhodobém zranění oslavil vstřeleným gólem. Díky jeho trefě vedli fotbalisté Bohemians 1905 v ligovém duelu ve Zlíně v 56. minutě už o dvě branky, avšak nakonec se museli spokojit s remízou 2:2. Obránce či záložník Pražanů Ondřej Petrák, který se přes rok léčil s poškozenými úpony a vazy čéšky, se proto netajil po utkání se značně smíšenými pocity.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Uzdravený fotbalista Bohemians Ondřej Petrák se vrátil ve Zlíně na ligové trávníky po více než roce.

Článek

„Je skvělé, že jsem po tak dlouhé absenci hned skóroval. Z toho mám pochopitelně velikou radost. Ale byl bych mnohem radši, kdybychom velice nadějně rozehraný zápas dovedli ke třem bodům. Proto ve mně převažuje spíš zklamání,“ svěřil se Petrák, že by svůj gól vyměnil za výhru.

Dvaatřicetiletý univerzál zvýšil na 2:0 pro Klokany okamžitě poté, co ho trenér Jaroslav Veselý poslal na hřiště. Po rohu vyskočil ve zlínské šestnáctce nejvýš a poslal z prvního doteku míč po Kovaříkově centru nekompromisně do sítě.

„Kovy to kopl perfektně. Dát gól takhle rychle po střídání se mi ještě nikdy předtím nepovedlo. Jsem za to strašně rád,“ netajil Petrák.

V té době to vypadalo s Bohemkou skvěle a asi málokdo by si vsadil na to, že v Baťově městě neukončí dlouhou šňůru utkání bez výhry. Pražané se před duelem ve Zlíně neradovali z plného bodového zisku v devíti ligových duelech v řadě.

„Bohužel se to i tentokrát zvrtlo. Takové zápasy, v nichž vedeme o dvě branky, musíme být schopni dotáhnout k vítězství. Nestalo se to bohužel poprvé. Máme spoustu remíz, ale na tříbodový zisk dál čekáme,“ štve Petráka.

Zlom v utkání přineslo snížení Ševců na 1:2, jemuž předcházel sporný souboj domácího Černína s Ristovskim. Pražané byli přesvědčeni, že se zlínský fotbalista, po jehož akci Fantiš skóroval, dopustil nedovoleného zákroku.

„Za mě to faul byl,“ mínil Petrák. „I tak jsme si ale měli výhru už pohlídat,“ nevymlouval se na diskutabilní verdikt sudích. Jeho tým pak inkasoval i podruhé. A v hektickém závěru se poté za nerozhodného stavu snažily oba celky z posledních zbytků sil strhnout vítězství na svou stranu. „Bylo to zběsilé. Do našeho velkého vápna létala spousta centrů. Ale i my jsme měli šance, z nichž jsme mohli zápas rozhodnout,“ tvrdil.

Kvůli vážnému zranění, které utrpěl loni v únoru v Českých Budějovicích, naskočil zpátky do nejvyšší soutěže po dlouhých 391 dnech. „Cítil jsem se na hřišti docela dobře. Před týdnem už jsem si zahrál za béčko. Věděl jsem tudíž, jak na tom moje tělo je. Utkání ve Zlíně jsem zvládl, avšak uvědomuju si, že úplně stoprocentní to ještě nebylo. Fyzicky i herně to ale bude čím dál lepší,“ věří Petrák.

Reklama

Související témata: