Hlavní obsah

Petržela: Sudí si to museli tutově vsadit! Jsme všichni zdrcení, říká záložník Slovácka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má na kontě přes 500 zápasů v české lize, desítky utkání v evropských pohárech a další porci za českou reprezentaci. Nikdy ale 40letý záložník Slovácka Milan Petržela nezažil to, co ve čtvrteční přípravě s Rapidem Vídeň na soustředění v Turecku. „Jsme z toho všichni zdrcení,“ řekl Petržela Sport.cz o zápase, nad kterým se vznáší významné podezření o zapojení rozhodčích do sázek.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Záložník Slovácka Milan Petržela

Článek

Turecký rozhodčí ve druhém poločase odpískal tři nesmyslné penalty. Tu poslední, ze které rakouské mužstvo rozhodlo o výhře 2:1, nařídil v závěrečné minutě. Na sociální síti X krátce po utkání zveřejnil útočník Slovácka Ondřej Mihálik příspěvek s grafem, ve kterém je uvedená vysoká částka (80 tisíc euro, tedy asi 1,5 milionu korun) vsazená na to, že ve druhém poločase padnou minimálně tři góly.

„Rozhodčí to museli mít tutově vsazené. Koho by napadlo, že v silném dešti padnou ve druhém poločase tři góly? Zápas řídili celkově skandálně. V první půli nepustili nás ani Rapid do útočných šestnáctek. Borci na pomezí mávali pořád ofsajdy, které nebyly. Nejdřív jsme se na sebe nevěřícně koukali, potom jsme se už smáli a říkali si - co to proboha je? Vypadalo, jako by šlo o borce, kteří tady pěstují pomeranče a citrony a kterým někdo zavolal, jestli si nechtějí fouknout přátelák. Když jsme se po utkání dozvěděli, že byla vsazena velká částka na to, že v první půli nepadne žádný gól a ve druhé tři a víc, dali jsme si všechno dohromady,“ vypráví Petržela.

Krátce po přestávce odpískal sudí v 54. minutě pokutový kop pro Slovácko. Marko Kvasina ho neproměnil, sudí však nechal penaltu opakovat. Útočník Slovácka brankáře Rapidu ani napodruhé nepřekonal.

Reinberk poté dostal svůj tým do vedení, v 69. minutě ale arbitr nařídil nesmyslnou penaltu pro Rapid. Kapitán Michal Kadlec byl faulován, jenže k překvapení všech rozhodčí nařídil pokutový kop, ze kterého rakouské mužstvo vyrovnalo. V závěru rozhodlo taktéž z nesmyslné penalty.

„S penaltami to nemělo vůbec nic společného. Hrůza. Ve druhé půli se hrálo maximálně dvacet minut, jinak rozhodčí hru pořád přerušoval, vymýšlel si standardky, aby padaly góly. Tohle jsem nikdy nezažil, ze strany sudích to bylo naprosto nechutné. Měli jsme co dělat, abychom se udrželi. Jsme z toho v šoku, jsme všichni zdrcení,“ uzavírá Petržela.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.