Hlavní obsah

Slovácko obětí sázkařského skandálu! Všechny penalty byly vymyšlené, tohle jsem nezažil, zuří Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na obzoru se rýsuje sázkařský skandál. Týká se čtvrteční přípravy fotbalového Slovácka s Rapidem Vídeň (1:2) na soustředění v Turecku. Hráči českého týmu po utkání na sociálních sítích zpochybnili výkon hlavního rozhodčího a naznačili, že šlo o sázky. Utkáním se bude zabývat i FAČR, který požádá o data, která by měla napovědět, zda se klub z Uherského Hradiště opravdu stal obětí nekalého jednání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Hofmann (vlevo) a Michal Kadlec ze Slovácka během utkání 12. kola Fortuna ligy proti Slavii

Článek

Turecký sudí ve druhém poločase odpískal tři penalty. Tu poslední, ze které rakouské mužstvo rozhodlo o výhře 2:1, nařídil v závěrečné minutě.

„Aneb když jdeš hrát přípravné utkání a rozhodčí si to udělá podle sebe. Tři penalty, od začátku jasné ovlivňování zápasu. A vsazeno 80 000 euro na více než 2,5 gólu,“ napsal na svém účtu na síti X útočník Slovácka Ondřej Mihálik, který svoje tvrzení dokládá grafem, na kterém je konkrétní vsazená částka na minimálně 3 góly v utkání.

„Účet @suspiciousgame_ upozornil na nezvykle vysoké sázky na to, že padnou v zápase alespoň 3 góly,“ upozornil účet na síti X s názvem Sporťák.

Po bezbrankovém poločase odpískal turecký sudí v 54. minutě pokutový kop pro Slovácko. Kvasina neuspěl, dokonce dostal šanci na repete, ale ani to nezvládl. Slovácko se nakonec dočkalo o pár minut později, díky gólu Reinberka.

V 69. minutě arbitr nařídil nesmyslnou penaltu na druhé straně. Kadlec byl faulován, ale k překvapení všech kopal Rapid pokutový kop - 1:1. V závěru Rapid rozhodl taktéž z penalty, který byla opět hodně sporná.

„Už jsem myslel, že jsem ve fotbale zažil všechno, ale obětí sázkařského skandálu jsem ještě nebyl. Všechny penalty úplně nesmyslné, žlutá karta udělena hráči za ruku, který balon hlavičkoval. Soupeř, který se vám po zápase omlouvá. Smutné, že se tohle ve fotbale ještě děje,“ přisadil si kapitán Michal Kadlec.

„Samozřejmě penaltové situace v týmu vzbudily emoce. Utkáním se zabývají fanoušci, media a víme i o zájmu ze strany Fotbalové asociace ČR, která již deklarovala, že bude společnosti Sportradar a Genius žádat o potřebná data, která by mohla napovědět, zda se náš klub nestal obětí nekalého jednání,“ sdělil redakci mluvčí klubu Marek Jurák.

To potvrzuje i mluvčí FAČR Petr Šedivý: „Integrity officer FAČR se v nejbližší době také spojí se svými protějšky v Turecku a Rakousku a také s UEFA a FIFA, protože boj proti match fixingu je strategickým zájmem FAČR a v tomto případě se mohl stát obětí český klub,“ reagoval pro Sport.cz.

Reklama

Související témata: