Hlavní obsah

Pilař je tichý lídr, Krejčí je slyšet, popisuje obránce Hradce role exreprezentantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oba jsou lídry, každý z nich v trochu jiném stylu. Fotbalový Hradec Králové se opírá o um, zkušenosti a vůdcovské schopnosti bývalých reprezentantů Václava Pilaře a Ladislava Krejčího. Jejich aura působí. „Pilka je v kabině tichý lídr, je hodně vidět na hřišti. Krejda je dost slyšet na tréninku nebo v kabině před zápasem. Chce to vzít celkově na sebe,“ podotkl hradecký obránce David Heidenreich v pořadu Přímák na Sport.cz.

Jak Václav Pilař a Ladislav Krejčí ovlivňují Hradec Králové. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Pilař s Krejčím se k Votrokům přidali před sezonou, tehdejší trenér Jozef Weber si od nich mimo jiné sliboval, že mladším spoluhráčům pomohou při přechodu na nový stadion, kde na ně budou naložena větší očekávání než v boleslavském azylu. Z obou tryskala motivace, chuť ještě něco dokázat a možná i touha předvést, že pro ligový tým mohou mít pořád přínos.

„Nejdu to sem dohrát, cítím se dobře. Chci Hradci pomoct a vymáčknout ze sebe co nejvíc,“ prohlásil v létě Pilař, jenž se do města pod Bílou věží vrátil po jedenácti letech. „Chci zase hrát fotbal a ukázat lidem, že na to mám. Jsem nenažraný po fotbale,“ vykládal Krejčí, když dorazil po herním půstu ve Spartě.

Oba se činí, pomáhají, jak umí. Pilař je se dvěma góly a třemi asistencemi nejproduktivnější hráč mužstva. „Je namotivovaný každý zápas. Je vidět, že to, co ho zdobilo, tedy například souboje jeden na jednoho, v sobě pořád má. Je pořád v nabídce, dokáže soupeře přečíslit, má skvělé finální přihrávky,“ popsal Heidenreich příspěvek pětatřicetiletého hradeckého patriota. „Jsem rád, že se mu vyhýbají zranění,“ dodal momentálně zraněný stoper Votroků důležitý předpoklad, který Pilaře v kariéře brzdil.

Přímák s Davidem HeidenreichemVideo: Sport.cz

Pilařovo jméno ve městě rezonuje. „Na fanoušky má velký vliv, v Hradci je hrozně oblíbený. Kam jdeme, lidé ho poznávají, fotí se s ním,“ dosvědčil Heidenreich popularitu hbitého záložníka.

Krejčí vztah k Hradci oproti Pilařovi z minulosti neměl. Okamžitě se ale důležité role ujal. „Roli lídra si vzal víc. Snaží se nám mladým poradit a pomoct. Společně s Kodym (Petr Kodeš, který je často kapitán) řídí kabinu,“ uvedl Heidenreich k blonďatému záložníkovi, jenž si v lize dosud připsal dvě branky a jednu asistenci.

„Stejně jako Pilka si v zápase chodí pro těžké balony, oba nám pomáhají v rozehrávce. Jsou hodně platní. Pomalu si to sedá, myslím, že to bude lepší a lepší,“ pocítil mladší spoluhráč hlavních tváří hradeckého mužstva. Krejčí v posledních zápasech chyběl kvůli zlomenině v obličeji, kterou si přivodil v utkání proti Teplicím, o víkendu byl už během duelu proti Plzni na lavičce. Je tedy reálné, že se na hřišti v závěru podzimu ještě objeví.

Reklama