Hlavní obsah

Pit stop, přezouváme! Olatunji nejdřív padal, pak v nových kopačkách za 100 vteřin rozhodl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdříve klouzal a padal, pak byl za hrdinu. S trochou nadsázky a využitím terminologie z jiných sportů lze říci, že nedělní hrdina fotbalové Sparty promazal první poločas ligového utkání s Libercem (2:1), ale přestávku využil jako účinný pit stop. Během 100 vteřin si v nových kopačkách připsal asistenci i gól, který byl vítězný. Útočník Victor Olatunji tak potopil tým, z něhož na Letnou před sezonou přišel.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Victor Olatunji ze Sparty Praha oslavuje gól na 2:0 během utkání s FC Slovan Liberec.

Článek

46:27 Haraslín 1:0.

48:07 Olatunji 2:0.

Za rovných 100 vteřin obhájci titulu rozhodli o zisku tří bodů. Po snížení Liberce se sice o výhru obávali až do konce, tři body ale uhájili.

Urostlý nigerijský útočník byl zvláštní postavou utkání. Předvedl dva naprosto rozdílné poločasové výkony. V původních modrých kopačkách se trápil. Až v náhradních reflexně svítivě žluto-zelených udeřil.

„Někdo mu asi musel říct, ať si po prvním poločase vymění boty, a ono to opravdu pomohlo. Odehrál fantastickou druhou půli, byl velmi produktivní. Zároveň musím říct, že se mu povedla i příprava a velmi tvrdě trénuje,“ kvituje dánský kouč Brian Priske.

Africký obr do přestávky připomínal lyžaře či biatlonistu, jemuž servisman špatně namazal. Nebyl ostatně sám, klouzali i další jeho spoluhráči.

„V kabině je to vždy demonstrace mentality šampionů. Věděli jsme, že musíme zvítězit a v první půli jsme na to měli i několik šancí, které jsem neproměnil kvůli špatnému obutí. Často jsem padal, a tak jsem potřeboval udělat změnu. Vzal jsem si jiné kopačky a využil své příležitosti,“ líčí Victor Olatunji pro klubovou televizi.

Přestávku tedy pojal jako pit stop, který ve formuli 1 může díky výměně pneumatik rozhodnout závod. Na Letné rozhodl zápas, jako by to celé bylo jen o obutí…

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Victor Olatunji ze Sparty Praha oslavuje ve stylu Cristiana Ronalda gól na 2:0 během utkání s FC Slovan Liberec.

„Je to tak. V první řadě chci říct, že vítězství jde za celým týmem. Zároveň kopačky jsou důležitou součástí fotbalistovy výbavy. V první půli jsem často padal, druhých 45 minut pak ale bylo úplně o něčem jiném,“ pochvaluje si Olatunji zázračné přezutí.

Vítěznou trefu znovu oslavil ve stylu Cristiana Ronalda.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.