Hlavní obsah

Plavšič hlásí nástup, Slavia začne bez Deliho. Kolář zůstane, slibuje Tvrdík

Praha
Aktualizováno

Šampioni jdou do práce. Přípravu před sezonou zahájí v Rakousku na kondičním soustředění 20 fotbalistů pražské Slavie včetně nových posil či mladých hráčů. K sešívaným nastupuje Srdjan Plavšič, který přišel ze Sparty. Chybí naopak obránce Simon Deli, jemuž skončilo hostování. Klubový šéf Jaroslav Tvrdík pak avizuje, že brankář Ondřej Kolář v Edenu zůstane.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Simon Deli řeší svou budoucnost.

Článek

Zásadní zpráva se týká brankářů. Slavia hodlá z Olomouce získat Aleše Mandouse, který je s reprezentací na EURO. Ondřej Kolář, osvědčená jednička, by však měl v Edenu zůstat.

„Ondrův odchod považuji za vysoce nepravděpodobný, odmítli jsme nabídku blížící se deseti milionům eur. Adrenalin ho v závěru sezony napumpoval tak, že ročník dochytal," uvedl šéf představenstva Jaroslav Tvrdík pro Slavia TV.

„Jakmile vstoupil do fáze volna a rehabilitace, objevila se u něj řada zranění souvisejících s tím, co se mu stalo ve Skotsku. Špatně spí, bolí ho záda, má poměrně hodně potíží. Podrobil se i lehčím chirurgickým zákrokům. Už se ale dal do pořádku, těší se na přípravu a chtěl by si zahrát Ligu mistrů. Ondra u nás zůstane," ujišťuje fanoušky.

Sešívaní se po dovolené sešli ve středu dopoledne v Edenu, aby podstoupili testy na covid-19. Ve čtvrtek ráno pak zamíří na kemp do Aigenu. V Rakousku se budou připravovat do 2. července. V Aigenu proběhne o pět dní později také druhé soustředění, které bude koncipováno jako herní, první kemp bude kondiční. Reprezentanti se k týmu budou připojovat postupně.

Do přípravy se zapojí i nové posily Srdjan Plavšič a Ubong Ekpai. S týmem neodcestují zranění Lukáš Provod a David Hovorka. Oba mají jasně naplánovaný program v domácích podmínkách. Své reprezentační povinnosti si na mistrovství Evropy plní velké množství slávistů. Česko reprezentují Jan Bořil, Tomáš Holeš, David Zima, Lukáš Masopust a Petr Ševčík. Ve slovenském výběru figurují Ivan Schranz a Jakub Hromada. S národním týmem po skoneční klubové sezony byli také Oscar Dorley, Júsuf Hilál, Peter Olayinka, Nicolae Stanciu a Abdallah Sima. Všichni jmenovaní se ke Slavii připojí později, většina pak na druhé soustředění.

Trenér Trpišovský je jako můj táta, říká nová posila Slavie Ubong EkpaiVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

"S reprezentačním týmem byl i Simon Deli, kterému hostování ve Slavii skončilo. Obránce z Pobřeží slonoviny aktuálně řeší svou budoucnost. S týmem na soustředění odjíždí také Taras Kačaraba, jehož hostování bylo původně půlroční do 30. června, nicméně jeho budoucnost se ještě do konce měsíce bude řešit," avizuje klubový web.

Do konce června má v Unionu Berlín hostování také Petar Musa. Už během jarní části byl ve Slavii zpět Mohamed Tijani, který se v péči fyzioterapeutů vrací po operaci předního zkříženého vazu, kterou podstoupil v únoru.

Reklama

Související témata: