Hlavní obsah

Plzeň a Vlkanova? Nabídka leží na stole, dohodu brzdí finance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Viktoria Plzeň se během léta proměnila v nenasytnou šelmu, když získala třináct nových hráčů. A pořád jí to nestačí. Západočeský klub po postupu do skupinové fáze Ligy mistrů projevil zájem o dalšího hráče. Ve hře je angažování záložníka Adama Vlkanovy z Hradce Králové. „Vedení Viktorie předložilo Hradci nabídku, na tahu jsou Votroci," říká zdroj Sport.cz.

Vlkanova ustál pokřiky fanoušků Slavie. Potvrdil, že je profík, chválí bývalý reprezentantVideo: Sport.cz

 
Článek

V závěru minulé sezony záložník Adam Vlkanova seděl ve VIP prostorech stadionu v Edenu a všechno vyhlíželo tak, že bude v budoucnu oblékat červenobílý dres. Jenže jednání ztroskotala na penězích, Slavia údajně tehdy nabízela sumu okolo deseti milionů korun, což bylo Hradci málo. Krajní obránce Jan Mejdr, který byl tehdy parťákem Vlkanovy, dokonce během léta odešel do konkurenční Sparty. A Vlkanova zůstal věrný Votrokům.

Teď je ve hře stěhování šikovného záložníka znovu. Informaci, kterou jako první zveřejnil deník Sport, následně pro Sport.cz potvrdil i zdroj, jenž je dobře obeznámený se situací ohledně zájmu Viktorie Plzeň o Vlkanovu. „Nabídka byla učiněna, ale Plzeň hráče nehodlá angažovat za každou cenu," konstatoval zdroj Sport.cz. Naznačil, že finanční podmínky transferu jsou stejně jako v předchozím případě, kdy měla o hráče zájem Slavie, rozdílné.

Málem jsem s trénováním skončil, přiznává Michal Bílek. Teď je to ale pecka!Video: Sport.cz

Plzeň se v úterý večer probojovala přes Karabach do základní skupiny Ligy mistrů, čímž si klub zajistil nejméně 440 milionů korun. Dá se předpokládat, že hradecký klub pod vlivem vidiny naditější plzeňské kasy požaduje vyšší odstupné za hráče. Plzeň ale v létě ukázala, že má své finanční přestupové limity, a tak není jasné, kdy a zda vůbec se kluby dohodnou. Čas na jednání mají ještě dva týdny.

Reklama