Hlavní obsah

Zatočila s hrubiánem! Plzeňská Viktoria na hodinu vyhodila letní posilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Den po slavném postupu do Ligy mistrů v Plzni rázně vyřešili jeden nemilý případ. Viktoria rozvázala po vzájemné dohodě smlouvu se záložníkem Kristim Qosem. Fotbalista byl vyloučen o víkendovém zápase B týmu a od Disciplinární komise ŘKČ FAČR dostal trest zákazu činnosti na čtyři měsíce. Albánský záložník v nedělním utkání za rezervu Západočechů na pražské Admiře po vyloučení za strčení do protihráče neudržel nervy a zezadu povalil na zem hlavního sudího Marka Pilného. Letní posila úřadujících českých mistrů v krajním případě mohla dostat až dvouletý zákaz činnosti. Qose byl po incidentu mimo A-tým Viktorie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kristi Qose ještě v dresu Karviné a Matěj Pulkrab z Bohemians.

Článek

Qose se v 63. minutě za stavu 1:1 dostal do rozepře s domácím Janem Martinicem. Sudí mu chtěl nejprve dát žlutou kartu, ale ještě než ji udělil, srazil albánský záložník kapitána Admiry na zem. Od Pilného vzápětí dostal červenou kartu. Rozhodčí nechtěl o verdiktu diskutovat, otočil ze zády, načež ho Qose rukama strčil a povalil na zem. Utkání se navzdory inzultaci sudího dohrálo a Admira zvítězila 3:1.

"Hrubé nesportovní chování - hráč prudce úmyslně strčil do soupeře oběma rukama do oblasti hrudníku v přerušené hře, přičemž došlo k pádu hráče domácích na hrací plochu. Následně po udělení červené karty hráč hostí prudce úmyslně strčil oběma rukama do oblasti zad rozhodčího, přičemž došlo k pádu rozhodčího na hrací plochu," uvedl v zápise o utkání sudí Marek Pilný, který byl v roce 2016 za to, že se coby čtvrtý rozhodčí podílel na řízení ligového zápasu v Příbrami pod vlivem alkoholu, vyloučen z FAČR. Do asociace se však již vrátil.

Plzeňský fotbalista Kristi Qose napadl rozhodčího. Co bude s hráčem dál rozebíral v pořadu Přímák expert Martin Vozábal.Video: Sport.cz

Qose už na podzim dohrál, dostal stop na čtyři měsíce.

„Prvním přečinem bylo strčení do hráče domácích a po udělení červené strčil do rozhodčího," poukazuje předseda komise Michal Volf.

„Hráč se dnes dostavil na naše jednání a předal dopis, v němž se omlouvá rozhodčímu a zároveň vyjádřil lítost. Komise vzala v potaz všechny okolnosti a rozhodla o výši trestu. Rozhodnuto bylo dle paragrafu 48, odstavec dva Disciplinárního řádu Fotbalové asociace ČR," vysvětluje Volf.

Málem jsem s trénováním skončil, přiznává Michal Bílek. Teď je to ale pecka!Video: Sport.cz

Qose přišel do Plzně v létě po vypršení smlouvy v Karviné. Sedmadvacetiletý středopolař si za úřadující českého mistra připsal tři starty, z toho pouze jednou v základní sestavě. Od začátku nastoupil jen v utkání druhého ligového kola proti Pardubicím, ale v poločase byl střídán a od té doby už ho trenér Michal Bílek nevyužil. Další starty Qose nepřidá.

„I na základě rozhodnutí disciplinární komise došlo mezi hráčem a klubem k dohodě o rozvázání kontraktu. Kristi Qose se tedy stává volným hráčem, s okamžitou platností opouští klub a ani jedna ze zainteresovaných stran již nebude celou věc jakkoli komentovat," avizuje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Hráč a klub řešili celou záležitost v součinnosti s Českou asociací fotbalových hráčů. „Dohoda byla pro obě strany v tuto chvíli asi nejlepším možným řešením. Zároveň bych chtěla poděkovat Disciplinární komisi ŘKČ za spravedlivý a profesionální přístup v rámci posouzení provinění hráče," říká Markéta Vochoska Haindlová, předsedkyně ČAFH.

Reklama

Související témata: