Hlavní obsah

Plzeň bude pod větším tlakem. Mohla by to být naše výhoda, věří obránce Zbrojovky Divíšek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v červnu přestoupil ze Slovácka do Brna s touhou, aby se dostal v ligových zápasech na hřiště mnohem častěji, než tomu bylo poslední dobou v hradišťském týmu. Dvaatřicetiletý krajní obránce Josef Divíšek na podzim naskočil jen do čtyř utkání nejvyšší fotbalové soutěže a dvou zápasů MOL Cupu, avšak v jarní premiéře v Mladé Boleslavi odehrál za Zbrojovku na postu levého beka celé střetnutí a přispěl k bezbrankové plichtě. Ta je pro tým z moravské metropole povzbuzením před nedělním duelem s mistrovskou Plzní, který začne na královopolském stadionu v 15 hodin.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Josef Divíšek si vybojoval místo v základní sestavě Brna.

Článek

V Boleslavi jste dostal přednost před Granečným, který na vašem místě převážně nastupoval na podzim. Cítíte, že vám vyšla zimní příprava?

Je to tak. Mistrovské duely jsou ovšem úplně o něčem jiném než přátelská utkání. Měl jsem před Boleslaví trochu obavy, jak zvládnu zápas fyzicky, protože jsem dlouho v lize neabsolvoval kompletních devadesát minut. Myslím, že to dopadlo docela dobře. Z mého pohledu jsem neodehrál špatný zápas, ale chci se rozhodně ještě lepšit. Budu dělat všechno pro to, abych vydržel v základu co nejdéle.

Bod z Boleslavi berete?

Podle průběhu střetnutí jsme si mohli odvézt i tři. V závěru ale domácí trefili břevno, takže musíme být asi spokojeni. Plichta by nám měla dodat sebevědomí před nadcházející těžkou sérií ligových utkání se silnými soupeři.

Na co se těšit při nedělních zápasech fotbalové ligy vám řekne fotbalový expert webu Sport.cz Pavel Dosadil

V neděli budete hostit obhájce titulu z Plzně, která přijede do Brna s jasným cílem napravit domácí porážku s Hradcem Králové...

Čeká nás nepochybně mimořádně náročné střetnutí. Plzeňští v něm budou pod větším tlakem než my. Budou určitě hodně napružení. Naši defenzívu prověří rozhodně mnohem víc než Boleslav. My ale nemáme proti mistrovi co ztratit, což by mohla být naše výhoda. V zápase se může stát cokoliv.

Kvalita hrací plochy asi nebude vzhledem k občasným sněhovým přeháňkám a dešti zdaleka optimální. Jak to může střetnutí ovlivnit?

Asi to bude trochu problém. Zřejmě nepůjde na mokrém trávníku příliš kombinovat. S největší pravděpodobností bude k vidění jednoduchý a bojovný fotbal se spoustou osobních soubojů. Podmínky budou pro obě mužstva stejné, ale snad by mohly svědčit o něco víc nám. Hráči Viktorie jsou zvyklí být hodně na balonu.

Kromě ligy jste stále ve hře i v MOL Cupu. Asi vás příliš nepotěšilo, že i čtvrtfinále odehrajete na soupeřově hřišti...

V tomto směru jsme neměli při losu opakovaně štěstí. České Budějovice jsou však hratelným soupeřem, rádi bychom přes ně i venku přešli dál. Byla by škoda nevyužít příležitost probojovat se v domácí pohárové soutěži hodně daleko.

Reklama