Hlavní obsah

Sparta míří za teplem do Marbelly, mladé útočníky nechává doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

První zápas zimní přípravy se jim vydařil. Fotbalisté Sparty v sobotu v pražském mrazu porazili FC Kodaň 2:0. Teď už se však těší na teplo ve španělské Marbelle, kam míří na herní soustředění. Na soupisce je 31 jmen (28 hráčů do pole a tři brankáři). Na jih Španělska s týmem neodcestují Václav Sejk, Tomáš Schánělec a Nelson Okeke.

Sparta v repríze pohárového dramatu porazila Kodaň. Sestřih přípravného zápasuVideo: Sport.cz

 
Článek

Konečně za teplem. Do Španělska vyrážejí všechny opory a také obě zimní posily, záložník Solbakken a útočník Tuci.

Naopak se potvrdilo, že mladí útočníci Sejk a Schánělec by měli na jaře hostovat jinde.

„Okeke bude v přípravě na jarní část sezony pokračovat s B-týmem, s nímž v neděli odletěl do Anglie k utkání Premier League International Cupu. Společně se Sejkem a Schánělcem klub řeší formu jejich herního vytížení v následujících měsících,“ avizuje Sparta na svém webu.

O místo si naopak řekli oba mladí obránci Adam Ševinský a Dalibor Večerka, kteří se do áčka přesunuli z béčka. Ve druhém poločase proti Kodani vytvořili se zkušenějším Martinem Vitíkem trojku, jejíž věkový průměr byl 19,6 roku. A nezklamali.

„Rezerva je pro nás klíčová, dokáže hráče rozvíjet a připravovat na dospělý fotbal. Je součástí naší dlouhodobé koncepce. S hráči z rezervy a akademie pracujeme i proto, abychom zachovali klubové DNA a naši kulturu. Zároveň pak nemusíme být tolik aktivní na přestupovém trhu, jelikož máme kvalitní hráče přímo v našem klubu,“ vysvětluje trenér Brian Priske.

Rozhodčí odřídili zápas s kamerou BodyCam. Jdeme správným směrem, fotbal posouváme dál, chválil si Ladislav SzikszayVideo: Sport.cz

Na soupisce jsou i tři hráči, kteří za mužstvem dorazí později. James Gomez se připojí, až reprezentace Gambie skončí na Africkém poháru národů. Mladíci Roman Horák a Roman Mokrovics pak přiletí v úterý poté, co B-tým odehraje utkání proti Nottinghamu Forest.

První přípravné utkání na soustředění Sparta odehraje ve čtvrtek 25. ledna proti maďarskému Puskás Akadémia. O čtyři dny později změří síly s norským mistrem Bodö/Glimt a první únorový den se pak utká se švédským šampionem Malmö FF. Všechny tři zápasy začnou vždy v 15:30.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.