Hlavní obsah

Beauguelův nástupce? Plzeň si přivedla do útoku mladou posilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Musí se připravit na období, kdy už v útoku nebudě řádit Jean-David Beauguel. Novou ofenzivní posilu vítá fotbalová Viktoria Plzeň. Smlouvu na 4,5 roku ve Štruncových sadech podepsal jedenadvacetiletý útočník Matej Trusa, jenž přichází z Michalovců. V pátek se bude poprvé hlásit kouči Michalu Bílkovi na tréninku. „Jde o posilu do ofenzivy, je to zajímavý a odlišný typ útočníka, o kterého jsme stáli. Jsem rád, že se vše podařilo realizovat,“ libuje si trenér na webu Viktorie.

Foto: fcviktoria.cz

Útočník Matej Trusa přichází z Michalovců do Plzně. Vlevo šéf klubu Adolf Šádek.

Článek

Když vy dva, my aspoň jednoho, jako by Plzeňští zareagovali na dopolední příchod tandemu David Jurásek a Daniel Fila z Mladé Boleslavi do pražské Slavie. Také aktuální lídr ligové tabulky si pořídil posilu.

Během středečního dopoledne absolvoval jedenadvacetiletý Matej Trusa zdravotní prohlídku, krátce po poledni podepsal dlouholetý kontrakt a poprvé si vyzkoušel červenomodrý dres Viktorie. Vybral si číslo 11.

„Krásný pocit stát tady a mít na sobě dres tak velkého a úspěšného klubu, jakým je právě Viktorka. Jsem nadšený a věřím, že se rychle zařadím a budu pro klub přínosem," raduje se Trusa.

Přichází z osmého celku slovenské ligy MFK Zemplín Michalovce, kde se v aktuální sezoně dokázal šestkrát zapsat mezi střelce.

„Matej nás zaujal svou typologií, takže jsme rádi, že se podařil dotáhnout jeho přestup do Viktorie," uvádí posilu Adolf Šádek, generální ředitel klubu. „Rychlostní typ útočníka, dokáže se prosadit v koncovce. Zároveň je v perspektivním věku, patří do slovenské reprezentace do jednadvaceti let a vidíme v něm velký potenciál do budoucna. I proto podepsal s Viktorií dlouholetý kontrakt," dodává Šádek.

Podle hráčových agentů se na Trusu poptávalo více klubů z řady zemí. „Nabídka Viktorie Plzeň ovšem byla velmi konkrétní a vyhodnotili jsme ji jako nejlepší možnou cestu pro Matejův růst. Viktoria získává hráče, který je vynikající v zakončení, správně charakterově nastavený a věříme, že jeho výkonnost v Plzni ještě poroste," říká hráčův zástupce Roman Vojtek z agentury Stars and Friends.

Související témata:
  Plzeň - Ostrava dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  Slovácko - Slavia dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  Ml. Boleslav - Sparta dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.