Hlavní obsah

Hojivá náplast na marné derby. Sešívaní vítají očekávané posily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Neúspěšné pohárové derby se Spartou jen navázalo na šokující porážku s Karvinou. Sešívaní ovšem rychle přicházejí s hojivou náplastí. Fotbalisté Daniel Fila a David Jurásek přestupují z Mladé Boleslavi do pražské Slavie. Opačným směrem míří Kryštof Obadal, vršovický klub má na osmnáctiletého obránce předkupní právo. Středočeši by za oba talentované hráče měli podle zákulisních zpráv vyinkasovat celkem okolo 53 milionů korun!

Daniel Fila přestupuje z Mladé Boleslavi do pražské SlavieVideo: slavia.cz

 
Článek

Avizované příchody jsou skutečností. Do Slavie z Mladé Boleslavi přestupuje devatenáctiletý útočník Daniel Fila. Autor čtyř podzimních ligových branek podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2026. A spolu s ním také jedenadvacetiletý levý obránce David Jurásek. Český reprezentant do 21 let získal kontrakt do 30. května 2026.

„Daniela Filu sledujeme dlouhodobě. Po přesunu z Brna do Boleslavi dokázal, že se dokáže prosadit i na úrovni nejvyšší soutěže. Má v sobě obrovský potenciál. Věříme, že se ho Danovi podaří ve Slavii naplnit," říká na klubovém webu sportovní ředitel Jiří Bílek.

David Jurásek přestupuje z Mladé Boleslavi do pražské SlavieVideo: slavia.cz

„Moje cíle ve Slavii jsou samozřejmě nejvyšší, stejně jako cíle Slavie. Jsem mladý hráč, takže chci být platný, pomoct týmu, jak to půjde, sbírat minuty a pomoct góly, což se od útočníka očekává," avizuje Daniel Fila.

„David Jurásek se dokázal přes svůj velmi mladý věk prosadit do základní sestavy Mladé Boleslavi a na podzim patřil k nejlepším levým obráncům v lize. Věříme, že má před sebou velkou budoucnost a bude pro Slavii platnou posilou," doufá Bílek.

„Slavia je podle mě nejlepší klub v Česku. Je tady skvělé zázemí, fanoušci, všechno. Je to Slavia, jsem nadšený. V první řadě bych chtěl přesvědčit všechny lidi, že sem patřím, že to není omyl. Taky bych chtěl dosáhnout zisku titulu," těší se David Jurásek.

Do Mladé Boleslavi naopak zamířil osmnáctiletý obránce Obadal, na nějž má ale Slavia dál předkupní právo.

"Jednání probíhala nejméně dva měsíce a byla velice intenzivní. Především u nás v klubu, jak s vedením, sportovním úsekem, tak se samotnými hráči. Rozhodnutí nebylo nahodilé a nejednalo se primárně o finanční kompenzaci," líčí David Trunda, generální ředitel Mladé Boleslavi.

"Prvoligový kádr jsme aktuálně doplnili příchodem talentovaného obránce Kryštofa Obadala a vytipované máme další hráče, z nichž někteří jsou v těchto dnech již u nás na testech," dodává Trunda.

Reklama

Související témata: