Hlavní obsah

Plzeň: nejdelší vítězná série od Vrby! Těší mě to, každá vlna se ale rozpustí, říká Koubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Plzeň po rozpačitém vstupu do sezony zařadila šestku, nedělní výhra v lize nad Bohemians Praha (2:0) je devátá v řadě v rámci všech soutěží. Jedná se o nejdelší vítěznou sérii od podzimu 2010, kdy parta kouče Pavla Vrby v čele s kapitánem Pavlem Horváthem odstartovala jízdu za premiérovým titulem.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Miroslav Koubek.

Článek

„Jsem za takovou šňůru rád. Ale na druhé straně jsem realista. Vím, že každá vlna se jednou rozpustí. Tak to funguje v moři i ve fotbale,“ pravil trenér Plzně Miroslav Koubek. K vyrovnání tehdejšího týmu Viktorie chybí Koubkovu výběru dvě vítězství.

„Ukáže až čas, jestli dokážeme toto číslo dorovnat nebo dokonce pokořit. Každopádně výhra nad Bohemkou byla naprosto zasloužená, což je před reprezentační pauzou cenné. Kluci si teď můžou dát i nějaké pivo. Moje přísné oči zase tak přísné nebudou,“ vtipkoval Koubek.

Jeho mužstvo rozhodlo o triumfu nad Klokany v prvním poločase. Nejprve se trefil Durosinmi, na 2:0 zvyšoval těsně před pauzou Cadu. „Završili jsme několikatýdenní náročný blok, kdy jsme až jednu výjimku hráli každý třetí, čtvrtý den. Je pro nás velmi cenné poznání, z hlediska trénovanosti, že jsme sérii v anglických týdnech zvládli. Mužstvo zaslouží velký respekt,“ prohlásil Koubek.

V letní přípravě se víc klonil ke čtyřobráncovému systému, poslední zápasy ale jeho tým slaví úspěchy se třemi stopery. „Umíme oba modely, což je jenom dobře. Přiznávám, že v létě pro mě byli prioritou čtyři obránci, po důkladné analýze jsme se ale rozhodli nastupovat se třemi. Uvidíme, jestli půjde o řešení dlouhodobé nebo krátkodobé,“ pravil 72letý trenér.

Variabilitou ale vládne Plzeň i v útoku. V některých zápasech nastupuje s jedním hrotem, jindy se dvěma. Proti Bohemians Praha nasadil Koubek dopředu Durosinmiho s Chorým. „Přemýšlíme před každým zápasem, jak to má soupeř vzadu poskládané. Zkrátka jak si myslíme, že to bude funkční. Zase bych z toho ale nedělal vědu. Je jedno, na kolik útočníků hrajeme, důležitá je podpora druhé vlny,“ podotkl Koubek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jan Kovařík z Bohemians, Tomáš Chorý z Plzně, Michal Beran z Bohemians.

Proti Klokanům se málem trefili oba hroty. Durosnimi s přehledem proměnil sólo, Chorému velkou šanci skvělým zákrokem lapil Michal Reichl. „Reichl je vynikající, měl jsem ho v Hradci. Má skvělý reflex i odhad, většinou uhádne, kam míč půjde,“ uvedl Koubek, který nevyloučil do konce přestupního termínu (8. září) pohyb v plzeňském kádru směrem ven. „Někteří kluci to mají těžké. Libor Holík a další. Probíhají jednání, o naše hráče je permanentní zájem. Neříkám, že někdo odejde, ale stát se to může,“ dodal Koubek.

Nejdelší vítězné série Plzně

11 zápasů (2010)

9 zápasů (2023)

8 zápasů (2× 2014, 2015, 2018, 2020)

  0 : 0 Teplice - Hradec Králové 0 : 0 17. min Živě
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
  Pardubice - Karviná dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  Č. Budějovice - Jablonec dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  Zlín - Bohemians dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.