Hlavní obsah

Plzeňská kometa Cadu chtěl vzít v létě kramle! Kamaráde, nikam nepůjdeš, oznámil mu Koubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva góly, čtyři asistence. Brazilec Cadu v Plzni na podzim válí, vypracoval se v jednoho z klíčových mužů Viktorie. V neděli potvrdil vynikající formu parádní trefou v duelu proti Bohemians Praha (2:0). Nemuselo to tak ale vůbec být, neboť v létě novému kouči Viktorie Miroslavu Koubkovi oznámil, že chce zpátky do Baníku…

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Autor druhé branky Cadu z Plzně.

Článek

„Cadu je rozdílový hráč. Pokud je navíc produktivní, má čísla, tím lépe. Jsem za něj strašně rád,“ řekl Koubek na adresu Cadua po duelu s Klokany. Když za ním 26letý Brazilec na začátku letní přípravy přišel a oznámil mu, že v Plzni být nechce, zprvu nereagoval. Chtěl ho vidět nejprve v tréninku.

„Řekl mi, že v Plzni předtím nehrál, že by rád znovu do Ostravy, kde je zvyklý. A že se mu ve městě s manželkou líbí. Po dvou, třech trénincích jsem měl ale jasno. Řekl jsem mu: kamaráde, nikam tě nepustím. Což se také stalo,“ culil se Koubek, jehož tým vyhrál podeváté v rámci všech soutěží.

Caduovi našel pozici na levém křídle. Kromě ofenzivy ale musí plnit zodpovědně obranné úkoly, na což býval lechtivý. Jenže Koubek ho dokázal v tomto vycepovat, Caduovi post sedí.

„Prožívám nejlepší čas v Plzni, na šanci jsem tady čekal dlouho. Jsem rád i za fanoušky a vlastně za celý klub,“ rozplýval se Cadu, který v nastavení prvního poločasu vykouzlil ostrou ránu pravačkou z hranice šestnáctky. S přispěním teče obránce Adama Kadlec skončila v horním rohu - 2:0.

„V české lize to je můj nejhezčí gól,“ těší Cadua, který je pochopitelně rád, že v Doosan Aréně zůstal. „Žiju přítomností, jsem rád, že jsem tady, že se daří mně i týmu. V Plzni je navíc výborná parta. Nejvíc kamarádím s Rafiem (Durosinmi), Sampsonem (Dweh), Ibrahimem (Traoré) a Jhonem (Mosquera). Ale skvělí jsou i ostatní kluci. V kabině jedou legrácky,“ smál se Cadu.

  Táborsko - Č. Budějovice dnes 17 : 30
20240602T17 : 30:00+0200
Táborsko vs. Č. Budějovice
Táborsko vs. Č. Budějovice
Táborsko
Č. Budějovice
  Karviná - Vyškov dnes 17 : 30
20240602T17 : 30:00+0200
Karviná vs. Vyškov
Karviná vs. Vyškov
Karviná
Vyškov
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.