Hlavní obsah

Plzeň: nejhorší porážka za dva a půl roku, navíc přišla o Durosinmiho! Je podezření na vazy v koleně, hrozí se Koubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechno špatně. Fotbalová Plzeň zažila v sobotu v Liberci černé odpoledne. Se Slovanem padla vysoko 0:3, což se jí naposledy přihodilo v květnu 2021 s Pardubicemi, navíc přišla o velkou oporu. Útočník Rafiu Durosinmi po srážce s vlastním brankářem Tvrdoněm odkulhal z trávníku. Prognóza není vůbec příznivá. „Podle prvních zpráv má poškozené kolenní vazy. Uvidíme, jak to bude vážné nebo ne,“ povzdechl si trenér Miroslav Koubek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Antonín Křapka z Bohemians, Rafiu Durosinmi z Plzně.

Článek

Nigerijská kometa Durosinmi je pro Plzeň obrovsky důležitý. Na podzim se dostal do pozice klíčového útočníka, střílí góly. Navíc je vysoce perspektivní. K úhoně přišel ve druhém poločase při obranné činnosti, kdy do něj vrazil zezadu Tvrdoň.

Durosinmi se svalil na zem, jednou rukou se chytil za koleno, druhou vysílal gesto, aby sudí okamžitě zavolal lékaře. Po krátkém ošetření odkulhal do kabin. Pokud by se potvrdilo podezření na zranění křížových vazů, čekala by ho půlroční pauza. „Dostali jsme trojku, navíc si zraníme hráče. Byl to zápas blbec. Zavinili jsme si ale všechno sami, Liberec hrál výborně,“ kroutil hlavou záložník Jan Kopic.

Západočeši, kteří nastoupili bez zraněného brankáře Staňka, inkasovali zkraje zápasu po ráně Tupty. Po přestávce se prosadil po brejku domácí Kulenovič, v závěru zasadil hostům třetí ránu do vazu Červ. „Musíme se z porážky rychle oklepat, ve čtvrtek nás čeká důležitý zápas v Záhřebu v Konferenční lize,“ podotkl Kopic.

Reklama