Hlavní obsah

Plzeň opouští útočník. Bassey se vrací do Ferencvárose

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Působení útočníka Fortunea Basseyho ve fotbalové Plzni skončilo už po půl roce, 24letý Nigerijec se vrací do Ferencvárose Budapešť. V pondělí se na jeho předčasném ukončení hostování dohodly oba kluby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fortune Bassey z Viktorie Plzeň lituje neproměněné šance během utkání s Interem Milán.

Článek

„Oba kluby vyšly vstříc zájmům hráče, nyní se bude připravovat s Ferencvárosem. Jestli v klubu zůstane pro jaro nebo půjde na další hostování se bude řešit v nadcházejících týdnech," řekl Sport.cz Jiří Petr ze společnosti Stig football management, která Basseyho zastupuje.

Okruh adres, kde by Bassey na jaře mohl působit, je však malý. Hráč může být zaregistrován v jedné sezoně maximálně ve dvou klubech, což už Nigerijec naplnil. V létě nastoupil za Ferencváros, v průběhu podzimu pak za Plzeň.

V úvahu přicházejí pouze kluby ze zemí, kde na jaře začne nová sezona. Tedy severské země. „Primárně přichází do úvahy Norsko, které by bylo nejlepší z hlediska rozvoje hráče," podotkl Petr. Norská soutěž startuje až za dva měsíce, na vyjednávání je čas.

Bassey se nevešel kouči Michalu Bílkovi do nominace pro lednové herní soustředění ve španělském Benidormu, od té doby trénoval s B-týmem Viktorie. Jeho pozice nebyla dobrá od konce podzimu, nic na tom nezměnil ani nádherný gól v ligovém duelu s Brnem zkraje listopadu. Byla to jeho jediná branka za Plzeň, za kterou nastoupil k 18 soutěžním utkáním.

„Hráč nenaplnil naše představy. Nebyli jsme spokojeni, jak se na podzim odprezentoval. Překvapilo nás, jak to dopadlo, ale někdy taková realita je," uvedl během herního kempu v Benidormu majitel Viktorie Adolf Šádek. Zůstane Bassey na jaře ve Ferencvárosi, nebo po něm sáhne některý z norských klubů?

Reklama