Hlavní obsah

Plzeň potvrdila: Vlkanova je náš! Vyběhne reprezentační záložník hned proti Slovácku?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Transfer Adama Vlkanovy z Hradce Králové do Plzně, o kterém se mluvilo delší čas, dospěl k úspěšnému konci. Sedmadvacetiletý fotbalista v Doosan Aréně podepsal smlouvu na tři roky. Není vyloučeno, že čtrnáctá letní posila Viktorie nastoupí už ve večerním prvoligovém duelu proti Slovácku. Příchod reprezentačního záložníka potvrdili Západočeši na svém webu. Přestupní částka nebyla zveřejněna, mluví se o 13 milionech korun. Naopak na hostování do Hradce odcházejí Filip Čihák a Matej Trusa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Vlkanova ještě v dresu Hradce Králové.

Článek

Viktoria o Vlkanovu stála delší čas, kvůli nepříznivé finanční kondici si ale několikamilionový výdaj nemohla dovolit. Obrat přišel s postupem do Ligy mistrů, který Plzni přinese minimálně 450 milionů korun. Bezprostředně po úspěšném play off s Karabachem se rozběhlo jednání mezi kluby. Viktorii tlačil čas, uzávěrka soupisek pro skupinu Champions League je v pátek 2. září. Pochopitelně na ní Vlkanovu chtěla mít.

Vlkanova dorazil do Plzně už v úterý, kdy se oba kluby na transferu definitivně dohodly, ve středu se hlásil trenérovi Michalu Bílkovi. Je možné, že si záhy odbude premiéru, Bílek ho může nasadit proti Slovácku.

Sedmadvacetiletý záložník se už na konci jara netajil přáním, že by se rád posunul výkonnostně výš. Zprvu vypadalo, že po něm sáhne Slavia. Napovídala tomu přítomnost Vlkanovy s tehdejším spoluhráčem z Hradce Mejdrem ve VIP prostorech v Edenu během ligového zápasu Slavie. Ironií osudu je, že oba nakonec skončili u největších konkurentů sešívaných. Mejdr je sparťanem, Vlkanova od středy viktoriánem.

Na zádech červenomodrého dresu bude velká posila nosit číslo 88. „Jsem rád, že se podařilo vše uzavřít a můžeme Adama Vlkanovu přivítat v našem klubu. Přesvědčil nás svými výkony a přeji mu, aby na ně navázal a stal se důležitým členem týmu, předpoklady pro to určitě má," kvituje na klubovém webu sportovní ředitel Daniel Kolář.

„Je to hráč, který si drží dlouhodobě vysokou výkonnost, je produktivní, a navíc je využitelný hned na třech postech v ofenzivě. Svými výkony si vysloužil i pozvánku do národního týmu a nyní zkvalitní i naši ofenzivu," pochvaluje si kouč Michal Bílek.

Vlkanova ustál pokřiky fanoušků Slavie. Potvrdil, že je profík, chválí bývalý reprezentantVideo: Sport.cz

„Jsem nadšený, že to vyšlo a můžu se ve své kariéře posunout o krok dál. Co je víc, než přijít do klubu, který teď vyhrál titul a ještě se dostal do Ligy mistrů. Je to nádhera a já moc doufám, že budu platný pro tým," raduje se Vlkanova.

Je odchovancem královéhradeckého fotbalu, v jehož dresu strávil i většinu kariéry, a dokonce nosil kapitánskou pásku. Na svém kontě má celkem 54 ligových startů, v nichž vstřelil 10 branek a nedávno si odbyl i premiéru v české reprezentaci. Ve druhém poločase nastoupil v duelu Ligy národů proti Portugalsku.

Votroci si vyjednali hráčskou náhradu. Z Viktorie do Hradce Králové míří útočník Matej Trusa a stoper Filip Čihák, kteří budou na východě Čech hostovat. „Hradec je velmi kvalitní mužstvo s velice zkušeným trenérem a oba hráči zde dostanou šanci zabojovat o větší herní vytížení, kterému se jim v úvodu sezony u nás nedostávalo. Jejich výkonnost budeme samozřejmě pečlivě sledovat," vysvětluje Kolář.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.