Hlavní obsah

Vlkanova do Plzně? Rozhodne se po neděli. Nechám to na jiných, řekl kapitán Hradce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní telenovala o tom, zda fotbalový záložník Adam Vlkanova zůstane v Hradci Králové, nebo jej opustí, míří do finále. V následujícím týdnu se vše rozsekne. Před vstupem do Ligy mistrů láká kapitána Votroků mistrovská Plzeň. Kluby budou jednat, nejspornějším bodem jsou peníze.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Luděk Pernica v souboji s Adamem Vlkanovou.

Článek

Olomouckému protihráči Radimu Breitemu udělal jednu kličku, pak druhou a předložil míč Petru Kodešovi, který přesně zacílil do brány a jedinou brankou rozhodl o výhře Východočechů nad Hanáky. Hradecký kapitán předvedl perfektní akci, připsal si asistenci. Byl to jeho poslední zápas za Votroky?

„Nevím, co bude. Uvidíme v nejbližších dnech. Nechám to na jiných," prohlásil Vlkanova v rozhovoru pro O2 TV sport. Interes o něj je z Plzně. Viktoria v úterý slavně postoupila do Ligy mistrů, ve čtvrtek byla nalosována do super atraktivní skupiny s Bayernem Mnichov, Barcelonou a Interem Milán.

Samozřejmě si účastí mezi evropskou honorací vydělala pěkné peníze, jistě přes 400 milionů korun. A přes léto masivně doplněný kádr by ráda před velkými výzvami ještě zkvalitnila.

O Vlkanovu nejprve stála Slavia, řešilo se možné angažmá v americké MLS. Tahoun Východočechů zůstával a vstřebával nejrůznější pocity, ale v posledních zápasech už se zase rozjel. Nicméně tým přestupovou ságu vnímá.

„Cirkus jede," glosoval to na tiskové konferenci po výhře nad Olomoucí trenér Miroslav Koubek. „Po neděli se to rozsekne. Uvidíme, jak to dopadne. Už i já jako trenér bych to chtěl mít za sebou," vylíčil zkušený kouč své pocity.

Vlkanova ustál pokřiky fanoušků Slavie. Potvrdil, že je profík, chválí bývalý reprezentantVideo: Sport.cz

Pro Hradec by byl případný odchod Vlkanovy velkým oslabením. „Určitě by to byla vysoká ztráta. Stačí se podívat na jeho čísla z minulé sezony, osm gólů dal, na osm nahrál. V předfinálních situacích má obrovské procento úspěšnosti. Viděli bychom, co by to s námi udělalo. Hráč podobného stylu hry a přínosu pro mužstvo, jako je Hradec, na české fotbalové scéně není. Nedá se nahradit. Pokud se to stane, tak případně musíme najít kolektivní řešení," konstatoval Koubek s tím, že v případě odchodu Vlkanovy by byl rád, kdyby klub na trhu ještě reagoval a někoho přivedl.

Reklama