Hlavní obsah

Plzeň přišla o Kalvacha, reprezentační záložník bude chybět několik týdnů!

Marodka fotbalové Plzně se rozrostla, Viktoria nově přišla o Lukáše Kalvacha. Sedmadvacetiletý záložník, který nedohrál nedělní zápas v Brně, bude obhájci titulu chybět několik týdnů.

Plzeň se umí dostat ze situace, kdy prohrává. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

„Je tam nějaké rozmezí týdnů, kdy by měl být fit a zpátky. Bude samozřejmě záležet na jeho individuálním postupu a pocitu, jak se bude cítit. Na dva nejbližší zápasy s ním počítat nemůžeme, pak věříme, že se postupně bude vracet," citoval plzeňský web asistenta trenéra Pavla Horvátha.

Český reprezentant přišel k úhoně zkraje víkendového duelu se Zbrojovkou, kdy mu v souboji přišlápl kotník domácí Filip Blecha. Kalvach se sice po ošetření na trávník vrátil, po pěti miunutách ale musel střídat a stadion opouštěl o berlích.

V pondělí podstoupil vyšetření pravého kotníku na magnetické rezonanci, jehož výsledek Viktoria nekomentovala. Nicméně vzhledem k pátečnímu vyjádření Horvátha nebyl příznivý. Kalvacha zřejmě v nedělním domácím utkání s Českými Budějovicemi zastoupí Senegalec Modou N´Diaye.

„Absencí Lukáše Kalacha se otevírá šance pro další hráče a věříme, že budou řádně nažhavení a budou chtít tuto šanci využít," podotkl Horváth. Kromě Kalvacha nemůže Viktoria počítat s dlouhodobě zraněným stoperem Mohamedem Tijanim a útočníkem Janem Klimentem. Delší čas jsou mimo hru také obránce Radim Řezník a záložník Jan Sýkora, oba se však už zapojili do tréninku.

Reklama