Hlavní obsah

Plzeň selhala, Slavia vstup do ligy zvládla. Zlín dostal nakládačku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Teplic se na úvod ligy vytáhli. V sobotním utkání 1. kola Fortuna ligy vyhráli nad Plzní 1:0, vítěznou trefu Severočechů vstřelil z penalty Trubač. Premiéra na lavičce Viktorie tak nevyšla novému kouči Miroslavu Koubkovi, špatnou zprávou pro Plzeň je také zranění kapitána Hejdy. Slavia zdolala Hradec Králové 2:0. Nováček z Karviné na domácí půdě uštědřil Zlínu debakl 4:1 a Pardubice vstoupily do ligy porážkou 0:1 s Bohemians.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Slavie Praha ze vstřelené branky.

Článek
Fotogalerie

Plzni, třetímu týmu minulého ročníku nejvyšší soutěže nevyšla obnovená premiéra pod trenérem Miroslavem Koubkem, který s Viktorií získal v sezoně 2014/15 titul a do klubu se vrátil po bezmála osmi letech.

Klíčový moment nastal ve 26. minutě. Fila se prodral přes dva bránící hráče do pokutového území, kde ho podrazil Hejda a sudí Černý nařídil penaltu. Tu střelou po zemi doprostřed brány proměnil Trubač, pro něhož to byla 14. ligová trefa v kariéře. Plzeňský kapitán Hejda navíc o deset minut později odkulhal ze hřiště a v sestavě ho nahradil při ligové premiéře liberijský reprezentant Dweh, čerstvá posila z druholigového Vyškova.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Slavii poslal před více než 17 tisícovkami diváků do vedení už ve čtvrté minutě Van Buren a v 70. minutě přidal pojistku střídající Chytil, jenž se dočkal první soutěžní branky v červenobílém dresu.

Slavia v nejvyšší soutěži zdolala Hradec poprvé po třech zápasech a oplatila mu venkovní prohru 0:1 z úvodního kola minulého ročníku i domácí remízu 1:1 z posledního duelu základní části. Doma Pražané bodovali s "Votroky" i v sedmnáctém ligovém utkání. Trenérovi Jozefu Weberovi tak výsledkově nevyšla soutěžní premiéra na lavičce Východočechů.

Teplice zdolaly dnešního soupeře po osmi ligových zápasech a navázaly na vydařený konec uplynulého ročníku. Domácí neporazitelnost prodloužili "Skláři" na pět utkání. Naopak Plzeň, která ve čtvrtek vstoupí do kvalifikace Evropské konferenční ligy proti kosovské Dritě, vyhrála jediný z posledních osmi duelů v nejvyšší soutěži.

Studio s Rajnochem, Rosou a Podaným
Všechny sobotní zápasy z FORTUNA:LIGY vysílají exkluzivně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Sobotní studio moderátora Petra Svěceného začíná ve 14:30, jako expert se představí Jan Rajnoch. K hlavnímu zápasu Slavia - Hradec Králové pak do studia dorazí dvojice expertů Antonín Rosa a Jakub Podaný. Sestřih všech sobotních odehraných utkání 1. kola nabídne od 20:30 na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal pořad F:INITO.

Karvinský trenér Tomáš Hejdušek při své ligové premiéře zařadil do základní sestavy čtyři nové hráče a slavil úspěch. Jeho tým se první trefy dočkal už v šestí minutě. Budínský našel z přímého kopu Mikuše a slovenský obránce se po tříleté přestávce zapsal podruhé mezi ligové střelce. Ve 27. minutě Budínský vypálil z dálky a míč se od obránce Simerského odrazil podruhé do zlínské sítě. O sedm minut později Budínský poslal z přímého kopu míč do šestnáctky a Svozil zakončil přesnou hlavičkou.

Trenér Vrba reagoval po přestávce trojnásobným střídáním. Jeden z nových hráčů na hřišti Tkáč už po třech minutách snížil. Zlínská naděje na zvrat však trvala jen pět minut. Papalelé zamotal hlavy obráncům a jeho centr proměnil Bartl ve čtvrtý gól. V tu chvíli bylo hotovo.

Program 1. ligového kola:
Sobota:
Pardubice - Bohemians 0:1
Branka: 5. Hůlka.
Karviná - Zlín 4:1
Branky: 4. Mikuš, 27. Budínský, 34. Svozil, 53. Bartl - 48. Tkáč.
Teplice - Plzeň 1:0
Branka: 27. Trubač z pen.
Slavia - Hradec Králové 2:0
Branky: 4. Van Buren, 70. Chytil
Neděle:
15:00 Mladá Boleslav - Jablonec
15:00 Slovácko - České Budějovice
15:00 Liberec - Ostrava
18:00 Sparta - Olomouc

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.