Hlavní obsah

Rána pro Slavii, na dlouho přišla o Pecha. Za druhého Juráska nabízejí Tvrdíkovi další balík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tlačil se do sestavy, ale má velkou smůlu. Fotbalisté Slavie těsně před začátkem sezony přišli o Davida Pecha. Defenzivní univerzál si na tréninku přetrhl vaz v koleně a čeká ho dlouhá pauza. Ve středu podstoupí operační zákrok. Zbytek kádru teď sešívaní hodlají udržet pohromadě, snad s výjimkou Ondřeje Lingra. „Zájem o naše hráče je pořád velký. Třeba na Matěje Juráska máme dvě nabídky kolem 8 milionů eur,“ avizuje předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

Slavia přišla na dlouho o Davida Pecha. Za Matěje Juráska jí nabízejí balíkVideo: Sport.cz

 
Článek

Jedenadvacetiletý záložník David Pech se představil na nedávném ME hráčů do 21 let, v základní skupině hrál proti Německu a Izraeli.

Po připojení k A-týmu zasáhl na herním rakouském soustředění do přípravných duelů s Podbrezovou a Queens Park Rangers. V generálce proti Drážďanům dokonce nastoupil v zahajovací jedenáctce, v 61. minutě přepustil své místo Janu Bořilovi.

„David Pech se bohužel v týdnu na tréninku vážně zranil. Má přetržený křížový vaz, bude se minimálně celý podzim léčit," kaboní se šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Jurásek ze Slavie Praha.

Sešívaní vydělali na přestupu Davida Juráska do Benfiky Lisabon. Český reprezentant stál 14 milionů eur (asi 334 milionů korun). „Odolali jsme nabídkám na daleko větší rozprodej kádru. Juráskův přestup byl extrémně dlouhý proces 6 týdnů. Do zájmu o něj se zapojilo 9 klubů vlastně ze všech top lig, Byl to boj, abychom dostali co nejlepší podmínky pro klub a taky sám hráč," rekapituluje Tvrdík.

Teď je nadále velký zájem také o jmenovce, Matěje Juráska. „Aktuálně na něj registrujeme dvě nabídky kolem 8 milionů eur. Ale my věříme, že jsme stabilizovaní, nepředpokládáme, že bychom přistupovali na další transfery, snad jen kromě Ondřeje Lingra. Lichotí nám další nabídky třeba na Jurečku," líčí šéf.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Nemluví do větru, pracuje na stabilizaci kádru. „Smlouvu do roku 2027 jsme prodloužili jak s Tomášem Vlčkem, tak právě s Matějem Juráskem. O rok jsme kontrakt prodloužili s uzdraveným kapitánem Janem Bořilem. A o tři roky smlouvu prodloužíme s Oscarem, mým nejoblíbenějším hráčem," culí se Tvrdík.

Další výjimka se přece jen najde. Z hostování v Baníku se v létě vrátil záložník Srdjan Plavšič, který však spíše narvalo odejde.

„Zajímá se o něj slovenský mistr, polský mistr... Preferujeme, aby Plavšič přestoupil, když ne, tak by ho chtěl Baník získat na delší dobu," avizuje Tvrdík.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.