Hlavní obsah

Plzeň si chce Koubka nechat. Zkušený kouč zatím váhá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když fotbalovou Plzeň před probíhající sezonou převzal, prohlásil se za překlenovacího trenéra. Jenže Miroslav Koubek začal předvádět nemožné. Viktoria je v lize bezpečně třetí, dostala se do semifinále poháru, v Konferenční lize ztroskotala až mezi nejlepší osmičkou na věhlasné Fiorentině. Proto Západočeši podle informací Sport.cz jasně deklarovali zájem, aby si ostřílený kouč angažmá ve Štruncových sadech o rok prodloužil.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek

Článek

Jako první přišel s informací o tom, že Koubek má na stole návrh na prodloužení smlouvy, server isport.cz. Zdroje Sport.cz blízké klubu potvrzují, že vedení Viktorie stojí o pokračování dvaasedmdesátiletého kouče.

Aby také ne. Výsledky mužstva a výkonnostní skok některých jednotlivců hovoří za vše. Nejen Robin Hranáč, Pavel Šulc či Sampson Dweh mohou za pár měsíců platit za hodně lukrativní zboží.

Koubek podle zákulisních zdrojů dostal ústní nabídku na pokračování ve funkci už před časem, s definitivním rozhodnutím má ale zatím váhat. Možné důvody? Věk a vědomí toho, že zopakovat podobnou sezonu bude náročné. Na druhou stranu Koubek rád hledá motivaci.

„Nechtěl bych se k tomu vyjadřovat. Pokud se chce vyjádřit klub, může. Klub by měl vždy oznámit své záměry. Já k tomu nemám co říct, je to otázka pro klub,“ reagoval ohledně své budoucnosti Koubek v pozápasovém rozhovoru pro ČT.

Pohodová jízda na ligové třetí místo, zajišťující pohárovou příslušnost alespoň v předkolech. Klidná plavba do semifinálových vod poháru. A tažení, které Viktorii dostalo do historicky prvního čtvrtfinále evropských pohárů. Laťku si Koubek nastolil téměř do nebes. A to ještě přičtete, že o některé z klíčových hráčů Viktorie bude v létě zájem i na lukrativních zahraničních adresách.

Plzeňští se všemi zmíněnými faktory počítají, i tak ale o Koubka stojí. Zkušený trenér i přes svůj věk dává zapomenout na otřepané řeči o nedostatečné flexibilitě či neschopnosti přizpůsobit se moderním trendům. Po zpackaném úvodu sezony zásadně překopal rozestavení a dal šanci neokoukaným tvářím. A ač je nejstarším trenérem Fortuna ligy, využívá v tréninkových jednotkách ty nejmodernější metody.

„Je to stratég par excellence. Šije taktické plány na míru, uzpůsobí je každému soupeři. Navíc je i skvělý motivátor,“ chválil v pořadu Přímák svého bývalého nadřízeného David Limberský, jenž pod Koubkem v sezoně 2014/15 slavil mistrovský titul.

Jeho slova o případném pokračování ale korespondují s tím, co prozradily zdroje Sport.cz.

„Tohle bude hodně o trenérovi, jestli bude mít chuť,“ pravila legenda Viktorie.

Pokud se tak stane, vedení Plzně si oddychne. S odstupem času je totiž jisté, že tah s Koubkem vyšel lépe, než si snad vůbec kdo dokázal představit. Vytisknout pro Koubka novou smlouvu by Viktorii nedělalo sebemenší problém.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.