Hlavní obsah

Koubek po vyřazení: Jestli měla naše jízda skončit, tak takhle. Odešli jsme se vztyčenou hlavou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mísil se v něm smutek z vyřazení s pýchou na svůj tým, že to dotáhl ve fotbalové Konferenční lize až do čtvrtfinále. „Pokud měla tato jízda skončit, tak takhle. Odešli jsme se vztyčenou hlavou, nemáme se za co stydět,“ řekl trenér Plzně Miroslav Koubek po čtvrteční odvetě na půdě Fiorentiny.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Kouč Plzně Miroslav Koubek během odvety s Fiorentinou.

Článek

Florencie (od zpravodaje Sport.cz) - Viktoria, oslabená od 65. minuty o vyloučeného obránce Cadua, v ní na stadionu Artemia Franchiho kapitulovala až v prodloužení.

Měli jste na víc?

Když bych měl odvetu shrnout, tak jsme podali srdnatý výkon proti lepšímu týmu. Fiorentina má vysokou herní kvalitu. Tomu musíte nějak čelit. Chtěli jsme ji v úvodu zaskočit vysunutím obranného bloku, měli jsme z toho standardky. Ale ukázalo se, že jsme zranitelnější, soupeř si vyvářel šance. Držel nás skvělý Martin Jedlička. Má výborný reflex, reakční rychlost. Umí perfektně číst hru.

Fotogalerie

Po přestávce jste ale dokázali hru srovnat.

Vrátili jsme se k osvědčené plzeňské taktice, soupeř se do nás přestával dostávat. Všechno řešila červená karta, potom už to pro nás bylo složité. Proti takovému týmu je složité hrát v jedenácti… Vyloučením se zápas lámal. Dokázali jsme sice půl hodiny vzdorovat, ale bylo jasné, že přežít prodloužení asi nebude v našich silách.

Cadu původně dostal žlutou kartu, na upozornění VAR ji arbitr změnil na červenou. Správně?

Ještě jsem zákrok neviděl na videu. Kluci na lavičce, kteří mají techniku, mi říkali, že se to na červenou dalo posoudit. Buďme objektivní, musíme rozhodnutí sudího respektovat. Je jasné, že v deseti si sáhli na dno sil. Uvidíme, jak budeme vypadat v neděli při lize na Slovácku.

Foto: Massimo Paolone, ČTK/AP

Rozhodčí Jesus Manzano ukazuje plzeňskému Caduovi v odvetě s Fiorentinou červenou kartu.

Nemrzí vás, že jste se proti Fiorentině nedostali v obou zápasech do více šancí?

Mrzí, nemrzí. Kvalita soupeře byla vyšší. Neměli jsme v ofenzivě dostatek kvality. Nebudeme přece tvrdit, že individuální kvalita hráčů soupeře nebyla vyšší. Hrát se dá ale s každým, soupeře jsme donutili k maximu. Což dokládala jeho radost při brankách. Respekt k nám byl zasloužený.

Jak byste hodnotil celkové tažení Konferenční ligou?

Byla to hezká jízda. Týmu za ni musím poděkovat. Skládám mu velký kompliment. Pokud měla jízda skončit, tak takhle. Odešli jsme se vztyčenou hlavou.

Reklama