Hlavní obsah

Plzeň ukázala, že je velké mužstvo. Sedmička je ale hodně, povzdechl si teplický Kučera

Plzeň

Od jeho příchodu Teplice zabraly, připsaly si ve dvou utkáních čtyři body. V úterý v Plzni ale tvrdě narazily, utrpěly debakl 0:7. „Zápas mi ukázal strašně moc. Možná jsme byli uchlácholeni těmi čtyřmi body. Nestíhali jsme v defenzívě jako v přechozích utkáních, z naší strany tam byl až přílišný respekt," řekl teplický trenér Radim Kučera.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Aleš Čermák z Plzně a David Černý z Teplic.

Článek

Severočeši mohli malinko spoléhat na to, že s Plzní zamávají poslední čtyři neúspěšné zápasy. Tento scénář ale vzal do přestávky za své, Viktoria vedla 3:0 a bylo prakticky rozhodnuto.

„Do zápasu jsme nevstoupili úplně špatně. Očekávali jsme velký tlak, ale soupeře jsme do něj nepouštěli. Po neuznaném gólu ale začala Plzeň zlobit víc. První poločas skoro z každé střely dala gól, my jsme většinou branku netrefili," uvedl Kučera, který na konci listopadu vystřídal na teplické lavičce odvolaného Stanislava Hejkala.

O přestávce hráče nabádal, že by kontaktním gólem mohli Plzni situaci zkomplikovat. Za stavu 3:0 nastřelili hosté tyč, následnou dorážku zlikvidoval skvělým zákrokem brankář Aleš Hruška.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jean-David Beauguel z Plzně a Robert Jukl z Teplic.

„Potom jsme inkasovali čtvrtý gól, následně byl vyloučený Hošek. A bylo po zápase. Představoval bych si však, že se mužstvo semkne víc. Sedmička je hodně. Možná jsme trochu spoléhali na to, že Plzeň může být v určité krizi. Ale ukázala, že je velké mužstvo," podotkl Kučera, kterému se vyloučením Hoška rozpadl střed obrany. „Nemám teď žádného stopera. A to nás čeká v neděli důležitý zápas s Brnem. Věřím ale, že si s tím poradíme," uzavřel 46letý kouč.

Reklama

Související témata: