Hlavní obsah

Plzeň - Slovan Bratislava 3:1Plzeň v duelu mistrů porazila Slovan, Bohemians uspěli v přestřelce

Aktualizováno

Fotbalisté Plzně porazili v úterním souboji úřadujících mistrů svých zemí Slovan Bratislava 3:1 a vyhráli i třetí přípravné utkání před novou sezonou. Bohemians 1905 zvítězili nad druholigovým Táborskem 5:3. Utkání hrané v Uhříněvsi směřovalo k remíze, ale Pražané dvěma góly v závěru rozhodli o vítězství.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Ondřej Mihálik (vlevo) oslavuje s Matejem Trusou gól vstřelený Slovanu Bratislava.

Článek

Plzeň dosud v přípravě rozdrtila divizní Klatovy (6:0) a třetiligové Karlovy Vary (9:0) a nezaváhala ani v Dobřanech proti Slovanu. Viktorii poslal do vedení v 36. minutě Mihálik. Trenér Bílek o poločase vyměnil téměř kompletní jedenáctku. Po hodině hry se v rozpětí minuty dvakrát mezi střelce zapsal Chorý, za Slovan snížil Weiss, který o chvíli později uviděl spolu s plzeňským útočníkem Klimentem červenou kartu.

Bohemians, kteří odehráli úvodní přípravný duel, vedli zásluhou Nováka od sedmé minuty. Táborsko srovnalo v 39. minutě z penalty, Bohemians si ale ještě před koncem prvního poločasu vzali náskok zpátky díky Valovi. Jihočeši odpověděli i na druhou a poté i na třetí trefu domácích, kterou zařídil Bartek. Definitivní odpor Táborska zlomili svěřenci trenéra Veselého až v poslední pětiminutovce. Nejdříve Kovařík proměnil penaltu a vzápětí se prosadil Vrána.

"Bylo to hodně hektické. Stěžejní pro nás bylo, abychom v zápase viděli kluky, kteří s námi v uplynulé sezoně nebyli. Mám na mysli ty hráče, kteří se vrátili z hostování. Zároveň jsme chtěli dát šanci klukům z B týmu. Z tohoto pohledu zápas svůj účel splnil. Spokojený ovšem nejsem s počtem obdržených branek. Inkasovali jsme celkem třikrát, což by se nám nemělo stávat," citoval klubový web Bohemians trenéra Jaroslava Veselého.

Přípravná fotbalová utkání
Bohemians Praha 1905 - Táborsko 5:3 (2:1)
Branky Bohemians: 7. Novák, 43. Vala, 79. Bartek, 85. Kovařík z pen., 86. Vrána.
Sestava Bohemians - I. poločas: Bačkovský - Hůlka, Krch, Vala - Lehovec, Jindřišek, Nový, Hála - Novák - Koubek, Mužík. II. poločas: Soukup - Köstl, Křapka, Vilotič - Dostál, Jánoš, Mareček, Kovařík - Beran - Bartek, Vrána. Trenér: Veselý.
Viktoria Plzeň - Slovan Bratislava 3:1 (1:0)
Branky: 61. a 62. Chorý, 36. Mihálik - 70. Weiss. ČK: 75. Kliment - Weiss.
Sestava Plzně - I. poločas: Staněk - Holík, Pernica, Čihák, Falta - Bucha, Ndiaye - Mihálik, Čermák, Cadu - Trusa. II. poločas: Jedlička - Řezník, Hejda, Čihák, Havel - Kopic, Kalvach, Qose, Pilař - Kliment, Chorý. Trenér: Bílek.
1. FC Slovácko - Zlaté Moravce 1:0 (1:0)
Branka: 41. Kozák.
Sestava Slovácka: Nguyen - Kalabiška, Hofmann, Kadlec, Holzer - Trávník, Ljovin - Kohút, Sinjavskij, Juroška - Kozák. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: