Hlavní obsah

Plzeň vítězí i s lazaretem! Kouč Jarolím poznal, kolik práce ho po zemětřesení ještě čeká

Dva zápasy jako přes kopírák zažila Plzeň při vstupu do nové sezony, oba však zvládla vítězně, i když problémy s rozrůstající se marodkou dělají trenérovi Michalu Bílkovi čím dál větší starosti. Po čtvrtečním duelu Konferenční ligy proti Brestu totiž k šesti zraněným fotbalistům Viktorie přibyli ještě Kaša a Čermák, takže mužstvo se mění v lazaret. „Zranění k fotbalu patří, ale tohle už je skutečně extrém,“ cenil si kouč Západočechů o to víc tří bodů z podzimní ligové premiéry proti Mladé Boleslavi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňští střelci oslavují. Beauguel a Řezník slaví jednu z branek v síti mladoboleslavského týmu.

Článek
Fotogalerie

„Samozřejmě že absence sedmi hráčů patřících do základní sestavy musí být znát, pochopitelně že čtvrteční zápas Konferenční ligy s Brestem se musel do naší hry rovněž promítnout. Vždyť třeba střed zálohy máme úplně jiný než na konci minulé sezony. Ale ti, co nastoupili, odpracovali těžké utkání na sto procent," kvitoval Bílek, že jeho svěřenci přes všechny problémy a komplikace na tři body dosáhli.

„Vždy potřebujete dva tři stěžejní hráče, o které se mohou ostatní opřít. A Brabec a Beauguel jimi zase byli, Řezník se k nim pak přidal," mohl být plzeňský trenér spokojený s úspěšným vykročením do sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Skalák z Mladé Boleslavi a Jean-David Beauguel z Viktorie Plzeň.

„Hlavně jsem byl spokojený s efektivitou, která byla výrazně lepší než ve čtvrtek s Brestem. Vytvořili jsme si dvě šance a dali dva góly."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

To kouč Středočechů Karel Jarolím byl z výkonu svých svěřenců rozpačitý. Během prázdnin nezůstal v kádru Mladé Boleslavi pomalu kámen na kameni, ale ani příchod zvučných posil Marka Suchého, Milana Škody a spol. mužstvo patřičně neprobral.

„Přece jen bylo znát, že něco jiného jsou přípravné zápasy a něco jiného utkání mistrovské. Nový tým se teprve tvoří," vysvětloval rozpačitý výkon v první půli Ondřej Karafiát, jedna z nových mladoboleslavských akvizic.

„Zatímco v prvním poločase nám dali domácí lekci z produktivity, ve druhé už jsme byli lepší my a Plzeň přehrávali. Byl to výkon, od něhož se můžeme v dalších zápasech odrazit," dodával s vírou, že příště už bude lépe.

„Změn bylo sice v kádru hodně, ale čas není. Chtěli jsme v Plzni bodovat, jenže problém nastal v tom, že jsme ji pustili do komfortního dvougólového náskoku. S výkonem v první půli jsem spokojen nebyl, protože jsme ztráceli spoustu míčů, situace jsme neřešili dobře, v útoku jsme byli bezzubí a nevystřelili na bránu," shrnoval své výhrady trenér Středočechů Karel Jarolím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luděk Pernica z Viktorie Plzeň a Milan Škoda z Mladé Boleslavi během utkání 1. kola.

Však také jimi své svěřence o přestávce zahrnul. A ani navrátilce z tureckého angažmá a člena Klubu ligových kanonýrů Milana Škodu nešetřil.

„Scházela mi od něho, stejně jako od ostatních větší aktivita. Po změně stran se naše hra sice zlepšila, ale zůstalo jen u kontaktního gólu, který vstřelil právě Škoda," bylo Jarolímovi jasné, že po letním zemětřesení ho čeká s nově se tvořícím týmem ještě moc a moc práce.

Reklama

Související témata: